fbpx
Сьогодні
16:59 17 Лис 2023

Зеленський підписав законопроєкт щодо перенаправлення військового ПДФО до держбюджету

Зеленський

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №10037, що передбачає переспрямування "військового" ПДФО з місцевих бюджетів до державного. Закон направлено на підпис.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Верховну раду України і народного депутата України Ярослава Железняка.

Зі слів нардепа Ярослава Железняка, "ціна питання" в цьому і наступному році для загального Бюджету від законопроєкту №10037 "становить: 214,7 млрд грн – на військові видатки".

З 1 жовтня по 31 грудня 2023 року «військове ПДФО» спрямовується до державного бюджету в пропорції 50% на 50%: ДСЗІ на дрони (13 млрд грн) і Міноборони на закупівлю артилерійських систем (13 млрд грн)

З 1 січня і до 31 грудня року, в якому припинено чи скасовано воєнний стан «військове ПДФО» розподіляється в таких пропорціях:

  • 45% – ДСЗІ на дрони (прогноз 43+ млрд грн);
  • 45% – Мінстратегпром для розгортання виробництва боєприпасів та зброї (43+ млрд грн);
  • 10% – розпорядникам сектору безпеки і оборони для автоматичного розподілу між військовими частинами пропорційно відповідно до сплаченого ПДФО (близько 10 млрд).

З 1 січня також акциз (окрім місцевої частини 13,44%), який йшов у Дорожній фонд.

Варто зазначити, що 8 листопада законопроєкт №10037 щодо переспрямування так званого військового ПДФО з місцевих бюджетів у державний проголосовано Верховною Радою в цілому у повторному другому читанні.

Як зазначив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, це дозволить наступного року додатково направити на військові потреби 96 млрд грн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: