fbpx
Сьогодні
09:37 17 Лис 2023

Війська ЗСУ закріпилися на кількох плацдармах лівого берега Херсонщини

English version here

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

На лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку сили оборони України провели серію успішних дій, внаслідок чого вдалося закріпитися на декількох плацдармах.

Про це повідомило командування морської піхоти ВМС ЗСУ, інформує Рубрика.

Як зазначається, це вдалося "завдяки мужності та професійності українським морським піхотинцям у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони".

"Українські морські піхотинці здійснюють вогневі ураження на лівобережжі Херсонщини та проводять дії з метою знищення ворога", — додало командування.

У ході боїв російські окупанти зазнали важких втрат у живій силі та техніці.

Зокрема, з початку проведення заходів на лівому березі Дніпра росія втратила 1216 солдатів вбитими та 2217 — пораненими.

Також окупанти втратили техніку:

  • 24 танки,
  • 89 артилерійських систем та мінометів,
  • 135 одиниць різноманітної автомобільної техніки,
  • 48 одиниць бойових броньованих машин, зокрема БТР та БМП,
  • 9 РСЗВ,
  • 14 плавзасобів,
  • 15 одиниць спеціальної техніки,
  • 4 командні пункти,
  • 29 складів з боєприпасами, як польових, так і стаціонарних.

Окрім того, зведений підрозділ РЕБ морської піхоти нейтралізував 135 FPV дронів та 5 безпілотників оперативно-тактичного рівня.

Фронт у Херсонській області (Мапа: Military Land)

Наступ на лівобережжі Херсонщини

На початку вересня Генштаб ЗСУ підтвердив, що українські військові захопили позиції на лівому березі Херсонщини. Водночас у медіа повідомлення про це з'являлися ще на початку серпня.

Наприкінці жовтня аналітики ISW писали, що у росії стурбовані тривалими діями українських військовослужбовців на східному березі Херсонської області та розглядають це як частину потенційної більшої української операції.

Один із відомих російських військових блогерів повідомляв, що дві українські "штурмові групи" висадилися на східному березі Дніпра та прорвали початкову російську оборону, тимчасово зайнявши всю Пойму та позиції на північній околиці Піщанівки.

Аналітики ISW також повідомляли, що 14 листопада українські Сили оборони просунулися на північний захід від Вербового у Запорізькій області та на лівому березі Херсонської області.

Нагадаємо, керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк закликала дотримуватися так званої інформаційної тиші, що дозволить згодом відзвітували про "великі успіхи".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: