fbpx
Сьогодні
08:35 17 Лис 2023

Сили ППО вночі знищили 9 ворожих дронів: на Хмельниччині лунали вибухи

Фото: Ілюстративне

російські загарбники вночі атакували Україну за допомогою 10 дронів-камікадзе типу "Шахед", а також ракет С-300. Сили ППО знищили 9 ворожих безпілотників. У Хмельницькій області, куди були скеровані ворожі БпЛа, пролунали вибухи, влада повідомила про роботу ППО.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram Повітряних сил ЗСУ та Facebook першого заступника керівника Хмельницької ОВА Сергія Тюріна.

"Вночі 17 листопада 2023 року противник атакував десятьма ударними БпЛА типу "Shahed" з напрямку Приморсько-Ахтарська (РФ). До відбиття повітряного нападу залучено винищувачів, зенітних ракетних підрозділів та мобільних вогневих груп", – йдеться в повідомленні Повітряних сил ЗСУ.

Повідомляється, що внаслідок бойової роботи дев'ять ворожих ударних БПЛА знищено у межах:

  • Миколаївської,
  • Одеської,
  • Житомирської,
  • Хмельницької областей.

Фото: Телеграм / Генштаб ЗСУ

Крім того, ворог застосував кілька зенітних керованих ракет С-300 на Донецькому напрямі. Попередньо внаслідок ударів обійшлося без втрат.

Вночі у Хмельницькій області, куди були скеровані ворожі безпілотники, пролунали вибухи, влада повідомила про роботу ППО.

"Хмельницький район. Чути вибухи", – повідомляв заступник голови Хмельницької ОВА.

Пізніше Тюрін повідомив, що "станом на цей час повідомлень про постраждалих або пошкодження інфраструктури немає".

Уночі 17 листопада Повітряні сили попередили про три групи "Шахедів", запущених росіянами по областях України.

Атаки дронів рф на Україну

Останніми днями окупанти посилили удари дронами-камікадзе територією України.

Так, у четвер, 16 листопада, окупанти з півдня випустили по Україні ударні безпілотники, ймовірно, "Шахеди". Групи ударних дронів рухалися у напрямку Хмельницької області.

Відомо, що у Хмельницькій області чули вибухи через роботу ППО. Спікер Повітряних сил ЗСУ Гнат підтвердив, що регіон атакують "Шахеди".

Внаслідок збиття одного з дронів уламки пошкодили вантажний автомобіль у Хмельницькій області. Водій отримав незначні поранення. Крім того, на території продовольчих складів уламками пошкоджено покрівельні покриття, вікна майстерні та 3-х поверхової будівлі, а також сім ємностей для зберігання олії.

Загалом російські окупанти у ніч на 16 листопада атакували Україну 18-ма ударними БпЛА типу Shahed. Протиповітряна оборона приземлила 16 ворожих безпілотників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: