Візит голови МЗС Британії Кемерона в Україні: з ким провів перемовини

Лише за кілька днів після отримання посади до України приїхав новопризначений міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон. Він провів низку перемовин.

Про це інформує Рубрика з посиланням на Facebook-сторінку президента України Володимира Зеленського, Facebook-сторінку прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, сторінку глави МЗС Дмитра Кулеби у "Х" (Twitter), сайт ОП.

Зустріч із президентом Володимиром Зеленським

Про візит британського міністра стало відомо вперше після повідомлення президента Володимира Зеленського, який особисто зустрів Кемерона у Києві.

Як повідомили в ОП, Зеленський та Кемерон обговорили безпекову ситуацію в Чорному морі та подальшу роботу альтернативного "зернового коридору".

Також сторони скоординували позиції щодо реалізації спільних багатосторонніх і двосторонніх ініціатив, зокрема в контексті просування української "формули миру" та напрацювання безпекових гарантій у розвиток ухваленої "Групою семи" на Вільнюському саміті НАТО Спільної декларації про підтримку України.

Окрему увагу вони приділили питанням євроатлантичної інтеграції нашої держави й підтримки Великою Британією вступу України до в НАТО.

Зустріч із прем'єром Денисом Шмигалем

Також про зустріч із Кемероном написав і прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Він наголосив, що перший міжнародний візит на посаді саме в Україну свідчить про високий та беззаперечний рівень підтримки з боку британського уряду.

"Торкнулися важливих та актуальних тем: військова, фінансова, санкційна підтримка. Окрема увага питанню конфіскації заморожених російських активів на потреби відновлення України", – написав Шмигаль.

Також сторони обговорили також підтримку українського експорту, зокрема страхування воєнних ризиків. Прем'єр України подякував Великій Британії за тренування українських військових.

Глава МЗС Дмитро Кулеба також зустрів Кемерона

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба теж провів перемовини з новопризначеним главою МЗС Британії.

Фото: twitter.com/DmytroKuleba

"Наші переговори засвідчили, що Україна та Велика Британія налаштовані працювати разом на перемогу", – написав Кулеба у соцмережі "Х".

За словами українського міністра, Британія залишається непохитною у постачанні Україні зброї, збільшенні її спільного виробництва та позбавленні Чорного моря від російської загрози.

Нагадаємо, що 13 листопада премʼєр-міністр Великої Британії Ріші Сунак здійснив масштабні перестановки в уряді.

Він звільнив з посади міністра внутрішніх справ Суеллу Браверман, яка напередодні розкритикувала масштабний марш на підтримку Палестини у Лондоні і назвала його "пропалестинським натовпом".

Новим міністром внутрішніх справ став Джеймс Клеверлі, який до призначення обіймав посаду міністра закордонних справ.

Натомість його місце зайняв колишній премʼєр-міністр Британії Девід Кемерон (2010-2016 роки). Він залишив місце в парламенті одночасно з відставкою з посади премʼєра у 2016 році. А завдяки призначенню Сунака Кемерон повернувся у велику політику.

Новий голова МЗС Британії підтримує Україну у її боротьбі з російською агресію. Що цікаво, 5 червня 2014 року Камерон на зустрічі відмовився потиснути руку диктатору Володимиру Путіну. Також він зазначив, що найкращим варіантом підтримки України з боку Євросоюзу буде запровадження нових санкцій проти Росії.

Свіжі дописи

  • Новини

НОК України презентував нову форму української команди на Олімпійських іграх-2024, яку створив польський бренд

25 червня відбулась презентація нової колекції олімпійської форми національної збірної команди України. На головній світовій… Читати більше

Tuesday June 25th, 2024
  • Новини

У Києві та низці областей оголошена повітряна тривога: попереджають про загрозу балістики

У Києві та низці областей України ввечері 25 червня оголосили повітряну тривогу на тлі загрози… Читати більше

Tuesday June 25th, 2024
  • Новини

Зеленський: реалізуємо все, що потрібно, щоб пройтися кожним розділом наших відносин із ЄС

Україна точно реалізує все, що потрібно, щоб пройтися кожним розділом відносин із ЄС і створити… Читати більше

Tuesday June 25th, 2024
  • Новини

Україна повернула ще 90 військових з російського полону

Україна та росія провели новий обмін військовополоненими за формулою «90 на 90». Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, пише… Читати більше

Tuesday June 25th, 2024
  • Новини

У Відні відбулося тренування за участі 13-річної українки: дівчинка втратила ноги через обстріл росіян

У столиці Австрії відбулося символічне тренування та подальша пробіжка з незламною Яною Степаненко – 13-річною… Читати більше

Tuesday June 25th, 2024
  • Новини

Лише за добу на Харківщину окупанти скинули 43 КАБи, – речник ОСУВ “Хортиця”

Російські війська за минулу добу скинули на територію Харківської області 43 керовані авіаційні бомби. Про… Читати більше

Tuesday June 25th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.