fbpx
Сьогодні
17:59 15 Лис 2023

182 тисячі російських воєнних злочинців ідентифіковані, – "Антикорупційний штаб"

English version here

Фото: Українське радіо

Журналісти "Слідства.Інфо" та активісти громадської організації "Антикорупційний штаб" ідентифікували 182 тисячі російських воєнних злочинців, причетних до війни проти України.

Як повідомив в ефірі Українського Радіо голова правління ГО "Антикорупційний штаб" Сергій Миткалик, він та його колеги послуговуються журналістськими розслідуваннями, соцмережами, відкритими джерелами інформації про російських військових, котрі як окупанти заходили на територію України.

"Зібрану інформацію ми перетворили на реєстр, куди ви можете зайти, ввести прізвище, ім'я та по батькові особи та перевірити свого родича з території Росії. І таким чином ми ідентифікуємо російських військових", – розповів Миткалик. Активісти та журналісти співпрацюють і з Офісом генпрокурора України. Але зі зрозумілих причин українські правоохоронці не можуть наразі поїхати в Росію і затримати підозрюваного. На сьогодні є 170 вироків суду щодо російських воєнних злочинців», – сказав Миткалик.

Щодо динаміки розслідування кримінальних справ та судових вироків за воєнні злочини Миткалик зазначив, що «найкраще покарання на сьогодні здійснюють Збройні Сили України. І понад 300 тисяч вбитих російських військових, мені здається, це найкраще покарання окупантів».

Водночас він наголосив, що кінцевою метою є доведення злочинів не лише кожного російського військовослужбовця, а й політичного керівництва РФ, включаючи президента Володимира Путіна, який наказав розпочати війну проти України.

«Ми будуємо українську правову державу, і нам треба у законний спосіб доводити злочини кожного росіянина. Якщо ми йдемо в Євросоюз, нам треба використовувати лише ті правові майданчики, які ми вважаємо за потрібне. І треба бути терпимими, мати час і витримку, щоб дістати достатню кількість доказів і визнати винним не лише рядового російського солдата, а й диктатора Путіна, який загалом і організував це вчинення злочину. Я думаю, що спільними зусиллями ми обов'язково це зробимо», – сказав Миткалик.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: