fbpx
Сьогодні
08:40 14 Лис 2023

Окупанти атакували країну 2 ракетами та 9 БпЛА: сили ППО збили більшість повітряних цілей

Фото: ДПСУ

У ніч на 14 листопада російські загарбники завдали удару по Україні 9 ударними безпілотниками типу "Шахед" та 2 ракетами, силам протиповітряної оборони вдалося "приземлити" 7 дронів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Повітряних сил ЗСУ.

Ще ввечері повітряники повідомили, близько 20:30 окупанти запустили першу групу "шахедів" з південного напрямку. Загроза удару була у Запорізькій та Дніпропетровській області. Ворожі дрони рухались у бік Павлограда.

"Декілька груп ударних БпЛА в Дніпропетровській області. Напрямок руху – північний/північно-західний", – повідомили у ПС ЗСУ.

Пізніше о 21:09 повідомили про "повітряну тривогу в Херсонській та Миколаївській областях, пов'язану з активністю ворожої тактичної авіації. Загроза застосування авіаційного озброєння".

У facebook Повітряного командування "Схід" ввечері 13 листопада повідомили, що українські сили протиповітряної оборони знищили чотири ворожі безпілотники.

"13 листопада 2023 року станом на 23.00 у зоні відповідальності Повітряного командування "Схід" знищено 4 БпЛА противника: три "Шахед-131/136" та SuperCam у Запорізькій, Харківській та Дніпропетровській областях", заначили у повідомленні Повітряного командування "Схід".

А вже вранці повітряники підтвердили знищення 7 ворожих безпілотників.

ппо

Фото: Телеграм / Повітряні Сили ЗСУ

"В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 7 ударних БпЛА "Shahed-136/131"", зазначили повітряники.

Як уточнили у ПС ЗСУ, дрони окупанти запустили з:

  • Приморсько-Ахтарська (Краснодарський край Росії),
  • балістичну ракету "Іскандер-М" − з району Джанкоя (Крим),
  • керовану авіаційну Х-35 – з повітряного простору тимчасово окупованої Запорізької області.

Нагадаємо, що 11 листопада ранкові вибухи у столиці були наслідком застосування російськими загарбниками балістичного озброєння.

Тоді російські агресори випустили у бік Києва балістичну ракету "Іскандер".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: