fbpx
Сьогодні
12:10 14 Лис 2023

Генерал ЗСУ: Кінбурн скоро буде нашим, якщо все піде за планом Генерального штабу

English version here

Фото: mk.gov. ua

У Миколаївській області єдиною окупованою територією після звільнення регіону залишилася Кінбурнська коса, яка включена до комплексу заходів з наступальних дій Збройних сил України. Якщо все піде за планом Генерального штабу, то Кінбурн скоро буде нашим.

Про це розповів генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко в інтервʼю з Яніною Соколовою.

Він розповів, що на сьогодні Генштаб має план з визволення Кінбурна.

"Я не можу сказати точно і розкрити деталі, але якщо вийде те, що спланував Генеральний штаб, то коса скоро буде наша", – сказав генерал Марченко.

Генерал також розповів про ситуацію на південному напрямку. З його слів, українські війська впевнено просуваються на лівому березі Херсонщини.

"Наші війська посуваються на лівий берег. Я не відкрию військової таємниці, коли скажу, що ми вже перекинули деякі сили, зараз вони намагаються закріпитися для планування подальших наступальних дій. Це максимум, який я можу вам зараз розказати", – сказав генерал.

Водночас Марченко зазначив, що хоча ситуація дуже складна, українські морпіхи справляються зі своєю задачею.

"Перекидання відбувається під обстрілами, під контролем російської сторони, в небі постійно літають їхні БПЛА. Але наші хлопці з морської піхоти справляються з поставленою задачею, хоча їм тяжко, але вони це роблять", підкреслив генерал.

Нагадаємо, раніше писали, що російському військовому командуванню буде важко перекинути боєздатні підкріплення для реагування на операції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини. Зокрема, одночасно тримаючи оборону своїх позицій на заході Запоріжжя та підтримуючи інші наступальні зусилля на сході України.

Своєю чергою керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, інформаційні вкиди російських ЗМІ про перегрупування військ на Херсонщині – це теж елементи ведення бойових дій.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що війська Сил оборони України трохи просунулися на лівому березі Дніпра Херсонщини.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: