fbpx
Сьогодні
08:40 13 Лис 2023

Українські війська просунулися на лівому березі Дніпра на Херсонщині, мають частковий успіх, - аналітики ISW

English version here

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що війська Сил оборони України трохи просунулися на лівому березі Дніпра Херсонщини.

Про це пише Рубрика з посиланням на ISW.

За проаналізованими даними експертів, українські війська 12 листопада досягли незначних успіхів на східному (лівому) березі Херсонської області на тлі триваючих наземних операцій.

Геолокаційні кадри, опубліковані 12 листопада, показують, що українські сили зробили незначне просування вглиб селища Кринки (30 км на північний схід від Херсона і 2 км від річки Дніпро).

російські "воєнкори" продовжували стверджувати, що російські війська намагалися і не змогли витіснити українські війська з Кринок, і що українські війська проводять наступальні операції поблизу Пойми (10 км на південний схід від Херсона і 4 км від річки Дніпро), Піщанівки (13 км на південний схід від Херсона і 3 км від річки Дніпро) і Підстепного (17 км на схід від Херсона і 4 км від річки Дніпро).

Також вони стверджували, що українські сили перекинули додатковий особовий склад у район Кринки, і що українські сили мають намір перерізати російські логістичні лінії та завдати удару по інфраструктурі, що з'єднує лінію російського фронту з тиловими районами в окупованому Криму, Херсонській та Запорізькій областях.

Один з "воєнкорів" стверджував, що українські війська просуваються до траси Е58 Олешки-Кам'янка, і висловив занепокоєння, що українські війська можуть загрожувати російським позиціям біля перехрестя Е58-Е97 на південь від лінії Пойма-Піщанівка-Підстепне.

Разом з тим український військовий оглядач Костянтин Машовець повідомив, що російські війська виділили відносно невелику кількість підрозділів для захисту дороги Олешки-Нова Каховка і для реагування на українські операції на східному березі, ймовірно, з метою збереження бойової потужності групи військ "Дніпро".

Раніше аналітики уже повідомляли про перекидання українськими військовими бронетехніки на лівий берег Херсонщини.

Також за даними аналітиків ISW, українські війська посилюють атаки на військові та логістичні об'єкти у тилових районах росії, а також на тимчасово окупованих територіях.

Так 12 листопада ГУР МО України повідомило, що 11 листопада українські партизани напали на російський штаб в окупованому Мелітополі Запорізької області, внаслідок чого загинули щонайменше троє співробітників ФСБ РФ та росгвардії.

Також з 8 по 12 листопада спостерігалися удари по російських військових базах у тимчасово окупованому Криму та низці регіонів рф.

Зокрема, на думку експертів ISW, українські сили з літа 2023 року проводять масштабну ударну кампанію, спеціально спрямовану проти військових цілей в окупованому Криму.

Ключові висновки ISW:

  • Українські війська 12 листопада незначно просунулися на лівому березі Дніпра в Херсонській області на тлі наземних операцій, що продовжуються.
  • російський уряд намагається применшити масштаби своїх дій щодо посилення контролю над російським інформаційним простором.
  • росія продовжує позиціонувати себе як провідний гарант безпеки авторитарних країн Африки.
  • російські війська 12 листопада завдали обмеженої серії ракетних ударів по півдні України.
  • російські війська продовжили наступальні дії межі Куп'янськ-Кременная, соціальній та районі Бахмута.

Нагадаємо, що минулого тижня українські військові провели кілька успішних операцій зі знищення російських кораблів у Чорному морі.

Так, 4 листопада Сили оборони вдарили по суднобудівному заводу "Затока" у Криму . Внаслідок атаки був пошкоджений носій "Калібрів" корвет "Аскольд", який окупанти збиралися спустити на воду та ввести до складу Чорноморського флоту у грудні цього року.

Крім того, 10 листопада розвідники ГУР провели успішну спецоперацію у Криму. У селищі Чорноморськебуло вражено два малі десантні кораблі , втрати в особовому складі росіян уточнюються. В результаті атаки знищено кораблі проектів "Акула" та "Серна".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: