Новини

Деякі пілоти вже тренуються у небі: Ігнат про навчання на F-16

Інформації про навчання пілотів на винищувачах F-16 дуже мало, проте головне, що все йде за планом. Крім того, деякі льотчики вже тренуються навіть у небі.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону Єдині новини, повідомляє Рубрика.

Навчання пілотів на F-16 просувається за планом. Процес пішов – це найголовніше. Партнери не надто хочуть афішувати процес проходження навчання. Але пілоти вже навчаються на F-16 безпосередньо в повітрі, хоч і не всі, звичайно. Окремі пілоти проходять підготовку в небі з інструктором на бойових літаках, – додав він. Тому зауважив, що нам треба набратися терпіння і тримати наше небо.

За його словами, Україна нині робить усе можливе для прийому західних літаків на аеродромах, а льотчики навчаються, як і було заплановано.

Що відомо про винищувачі F-16 для України

Нагадаємо, що США схвалили передачу Україні винищувачів F-16 з Данії та Нідерландів. Радник президента Штатів з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Україна отримає літаки після завершення навчання пілотів.

У Нідерландах та Данії 20 серпня було досягнуто домовленості про передачу Україні літаків F-16 після навчання українських пілотів.

Зокрема, Україна отримає від Нідерландів 42 американських винищувачів F-16, а від Данії – 19 літаків. Навчання українських пілотів розпочнеться якомога скоріше. 15 вересня Бельгія приєдналася до навчання українських пілотів на F-16. 

У 2024 році Нідерланди планують передати Україні першу партію винищувачів F-16.

За даними ВПС США, в кінці жовтня "невелика кількість" українських пілотів почала навчання у 162-му авіаційному підрозділі Національної гвардії Арізони з "основ F-16".

Відмітимо, що 10 жовтня президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом заявив, що у Румунії відкриють центр з навчання на винищувачах F-16, де українські пілоти будуть опановувати літаки вже у "першій хвилі".

Окрім того, 7 листопада президент Зеленський погвідомив, що перші п'ять F-16 для навчання пілотів з України, які раніше відправили Нідерланди, вже прибули до навчального центру Румунії.

Свіжі дописи

  • Новини

Українські захисники щемливо підтримали маленьку дівчинку, яка боїться тривоги

Воїни Збройних сил України зворушливо підтримали маленьку дівчинку, яка боялася повітряної тривоги. Про це повідомляє… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Шість громад отримали мобільні ЦНАПи від європейських партнерів: як працює це рішення

Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив,… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Війська рф вночі обстріляли Херсонщину: є загиблі

У ніч проти 6 липня російські загарбники обстріляли з артилерії Бериславський район Херсонської області. Під… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

Кабмін визначив випадки, коли лікарні можуть надавати платні послуги: що відомо

Уряд визначив перелік випадків, в яких державні та комунальні заклади охорони здоров’я зможуть надавати медичні… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

В Україні наступного року запрацює Єдиний туристичний реєстр: у чому рішення

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач повідомив, що уряд затвердив Порядок… Читати більше

Saturday July 6th, 2024
  • Новини

ДБР у Львові на горищі будинку адвокатки спіймали експрокурора Ільницького

Правоохоронці документуючи отримання неправомірної вигоди за допомогу в ухиленні від мобілізації, затримали у Львові оголошеного… Читати більше

Saturday July 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.