fbpx
Сьогодні
11:57 09 Лис 2023

Загибель Частякова: офіцеру з апарату головкома повідомили про підозру

Державне бюро розслідувань повідомило підозру офіцеру з Апарату Головнокомандувача ЗСУ, який помічнику Головнокомандувача Валерія Залужного Геннадію Частякову подарував гранати.

Про це йдеться у повідомленні ДБР, інформує Рубрика.

Слідство встановило, що офіцер набув без відповідного на це дозволу 8 ручних універсальних наступально-оборонних гранат "DM 51A2" та приніс їх до свого службового кабінету.

Згодом він упакував шість з них у подарунковий дерев'яний ящик та поклав туди пляшку алкоголю.

Цей ящик він подарував військовослужбовцю Геннадію Частякову з нагоди його дня народження.

ДБР зазначає, що цими діями офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв.

Ще дві гранати неназваний офіцер продовжив зберігати у шафі свого робочого кабінету, звідки їх потім вилучили працівники правоохоронних органів.

Наразі офіцеру повідомлено про підозру у придбанні, зберіганні, носінні та збуті вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 ККУ).

Що відомо про інцидент?

Як раніше повідомляла Рубрика, трагедія трапилася 6 листопада у житловому комплексі в с. Чайки на Київщині. Після отримання повідомлення про вибух, поліція терміново прибула на місце події. Внаслідок підриву гранати загинув 39-річний військовослужбовець — майор Геннадій Частяков, помічник Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, якого той назвав своїм близьким другом.

Унаслідок вибуху також тяжко травмований 13-річний син Частякова. Хлопець перебуває під наглядом лікарів. Загалом у загиблого військового залишилися дружина та четверо дітей.

Згодом головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підтвердив факт трагічної загибелі свого помічника Геннадія Частякова.

Слідчі встановили: у свій день народження Частяков повернувся додому з роботи з подарунками від колег і почав показувати їх рідним. Зокрема дістав подарунковий ящик із гранатами нового західного зразка. Один із боєприпасів майор показав синові.

Хлопець взяв боєприпас до рук і почав крутити кільце. Військовий забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши вибух, зазначають в МВС.

Речниця МВС зазначила, що чоловік, який подарував гранати загиблому Частякову, попереджав, що ці боєприпаси є бойовими. Але Частяков, схоже, йому не повірив.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: