У Житомирській політехніці відбулося перше засідання Наглядової ради за участю державної влади і українського бізнесу

Днями в Житомирській політехніці відбулось перше засідання нового складу Наглядової ради, до якої входять як представники державної влади, так і українського бізнесу. Участь у заході взяв Перший заступник голови Верховної ради України Олександр Корнієнко, голова наглядової ради Геннадій Буткевичем, а також народні депутати України.

Про це йдеться на СК1.

«Для нас сьогодні доволі знакова подія – відбулося засідання Наглядової ради, яку проводив голова Геннадій Буткевич. Сьогодні ми мали можливість від університету продемонструвати стратегію розвитку нашого закладу, говорили про створений науковий парк в університеті, про інноваційний хаб», — каже ректор ДУ «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов.

Одним із членів Наглядової ради, котрий представляє владу, є Олександр Корнієнко – Перший заступник Голови Верховної Ради України. Говорить, радо погодився на таку пропозицію від університету, адже вважає його одним із передових не лише в Житомирській області, адже заклад не стоїть на місці і вже заглядає у майбутнє.

«Житомирська політехніка не просто перший ВУЗ в області, не просто найпотужніший вуз, ще й інноваційний вуз, який відкрив інноваційний хаб, який зараз працює активно над тими розробками, які дуже необхідні Україні на полі битви, в цивільному житті, і, звичайно, такі речі інженерні – це той фундамент, та база, на якій буде будуватися наше відновлення, наше економічне зростання після такої очікуваної Перемоги», — говорить Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Інноваційний хаб в Житомирській політехніці створений для розвитку інноваційних проєктів, комерціалізації наукових досліджень, втілення підприємницької ініціативи викладачів, студентів та аспірантів. Для цього наявне сучасне матеріальне-технічне забезпечення та комфортні наукові лабораторії.

«Мали можливість для членів Наглядової ради провести екскурсію, показали оновлені лабораторії, проговорили сучасні напрямки вдосконалення нашого університету, а саме в частині наукових досліджень. Дуже приємно, що Наглядова рада таку концепцію та стратегію схвалила», — сказав ректор ДУ «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов.

Житомирська політехніка приділяє велику увагу розвитку ІТ-сфери і досягнення у цьому напрямку вражають навіть досвідчених спеціалістів. Зокрема, представники бізнесу, котрі входять до Наглядової ради, вбачають рівень університету та відмічають підготовку кваліфікованих кадрів, котрі наразі є доволі затребуваними.

«В нас дуже багато бізнесу в Житомирській області і в Житомирі. Зараз студенти навчаються саме в напрямку тому, де ми вбачаємо необхідність у ресурсах, необхідність у спеціалістах, у грамотних інженерах. Те, що відбувається з навчанням, з розвитком університету, дійсно сприяє розвитку і самого бізнесу Житомирщини, і взагалі розвитку України», — каже член Наглядової ради, підприємець Іван Рантюк.

Після побаченого та почутого члени Наглядової Ради кажуть: Житомирська політехніка має неабияке майбутнє, а зі свого боку вони усіляко сприятимуть подальшому розвитку університету.

Свіжі дописи

  • Новини

Окупанти атакували Харків КАБами: двоє людей загибло

Росіяни вдарили по Харкову КАБами, відомо про двох загиблих, є постраждалі. Про це повідомив у Телеграмі начальник… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Уряд виділив більш ніж 1,5 млрд грн на відбудову критично важливих ТЕС

Під час засідання, 17 травня, Уряд виділив понад 1,5 млрд грн для відбудови  Зміївської ТЕС… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Що таке екологічний стік і як він дозволить збалансувати потреби у воді між людьми і екосистемою: розповіли у WWF-Україна

У WWF-Україна розповіли що таке екологічний стік та як він дозволить збалансувати потреби у воді… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

В Україні запустили платформу для навчання та розвитку BecomingX Ukraine

В Україні презентували навчальну платформу BecomingX Ukraine від британської освітньої компанії BecomingX. Платформа надає українцям… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених: деталі

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо запровадження інституту умовно-дострокового звільнення осіб від відбування покарання… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Зеленський поспілкувався з представниками ЗМІ, зокрема говорив про переговори з рф, про цілі на саміті миру, про ротації в уряді та ОП

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з журналістами назвав цілі росіян у Харківській області, окреслив своє… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.