fbpx
Сьогодні
09:26 07 Лис 2023

У розвідці повідомили про мінування окупантами критичної інфраструктури на окупованій Херсонщині

Фото: Ілюстративне / ОС ЗСУ

Російські загарбники почали мінувати об'єктів критичної інфраструктури на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Про це заявили в Головному управлінні розвідки Міноборони України, пише Рубрика.Як зазначили розвідники, російські агресори закопують вибухівку поблизу:

  • стаціонарних газорегулювальних пунктів,
  • електричних підстанцій
  • об'єктів критичної інфраструктури.

"Відповідні дії окупантів свідчать про їхній ймовірний намір знищити елементи критичної інфраструктури, коли доведеться відступати", підкреслили в ГУР.

Нагадаємо, що у липні британська розвідка теж повідомляла, що на півдні України росія щільно мінує території, аби сповільнити контрнаступальні операції українських військ.

У деяких районах щільність мінних полів свідчить про те, що рф, імовірно, використовувала значно більше мін, ніж передбачено її військовою доктриною.

"Попри певний успіх росії з цим підходом на початкових етапах контрнаступу України, її війська продовжують зіштовхуватися з ключовими проблемами, особливо втомленими підрозділами та браком артилерійських снарядів", підкреслили британські розвідники.

У Міноборони України заявляли, що з травня 2023 року, після руйнації Каховської ГЕС, окупанти мінують гідротехнічні споруди в Запорізькій, Донецькій та Херсонській областях. Також почали затоплювати сільськогосподарські поля, щоб створити штучні перешкоди для Сил оборони України.

Так, на території Запорізької АЕС, яку окупувала росія, залишаються міни, встановлені загарбниками раніше.

Окрім того, британські військові аналітики McKenzie Intelligence Services на замовлення Greenpeace Germany дослідили розташування зброї на території Запорізької атомної електростанції.

Виявилено, що у звітах МАГАТЕ відсутня інформація про порушення з боку росіян.  Для підготовки звіту McKenzie Intelligence Services проаналізували супутникові знімки компанії Planet та дані, зібрані з березня 2022 року до липня 2023 року.

Аналітики дистанційного зондування ідентифікували багато російських ракетних вогневих позицій на відстані 1 км від Запорізької атомної станції в Україні. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: