ВМС: уражений у Керчі корабель рф “Аскольд” був надновим

У Військово-морських силах розповіли деталі про малий ракетний корабель "Аскольд", який вдалося уразити 4 листопада під час атаки по заводу в окупованій Керчі. Уражене судно було одним з найновіших.

Про це заявив речник ВМС Дмитро Плетенчук в етері телемаратону, інформує Рубрика.

"Враховуючи те, що цей корабель навіть ще не був взятий до складу флоту, то це надновий корабель. Ця серія називається "Каракурт", один з них уже знайомий – це "Циклон", який було взято до складу менше пів року тому. І ще два кораблі були на добудові – це "Амур" і "Аскольд". І один з них, один з найновіших (був уражений)", — сказав Плетенчук.

Водночас він відзначив, що не можна назвати "суперновим" сам проєкт 22800 "Каракурт", у межах якого виробляються ці кораблі.

Проєкт родом з 1990-х, але росія була вимушена повернутися до нього після 2014 року, коли перестала отримувати двигуни, які вироблялися в Миколаєві. росіяни змушені були перейти до серії, яка комплектувалася агрегатами російського виробництва.

А втім, завод в рф, який виробляє такі компоненти, не може потягнути достатню кількість, наголосив Плетенчук.

За його словами, росіяни виготовляють лише 1 зразок на рік, тому дуже довго розтягнуто по часу будівництво кораблів.

"Проте цей "Аскольд", навіть з елементами технології "Стелс", мав 8 шахт для запуску крилатих ракет. І однією з особливостей цього корабля є наявність морського панцира С1 — це система протиповітряної оборони корабля", — резюмував речник ВМС.

Що відомо про ракетну атаку по Керчі

Як повідомляла раніше Рубрика, у телеграм-каналах з'явилась інформація, що у тимчасово окупованому Криму на суднобудівному заводі в Керчі є попадання.

Через деякий час цю інформацію підтвердили у СтратКомі. А також "Кримський вітер" повідомив про ураження саме малого ракетного корабля "Аскольд".

Своєю чергою командувач Повітряних Сил ЗСК Микола Олещук зазначив, що там знаходився один із найсучасніших кораблів чф рф – носій крилатих ракет "Калібр.

Він подякував пілотам тактичної авіації за успішні удари та зенітникам ПК "Схід" за збиті "Іскандери", що летіли у відповідь.

А вже вранці, 5 листопада, командувач таки підтвердив знищення одного з найновіших російських носіїв "Калібрів".

Згодом ЗМІ оприлюднили знімки пошкодженого у Керчі заводу та російського корабля. На світлинах, які оприлюднила американська компанія Planet Labs, можна побачити місце ураження на заводі в тимчасово окупованому місті Керчі півострова Крим, а також військове судно, яке також виглядає пошкодженим.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов наголосив, що для російських окупантів у Криму немає безпечних місць. Крім того, тиск, який здійснюють Сили оборони України, ускладнює використання Кримського півострова як логістичного хабу.

Свіжі дописи

  • Новини

Безпілотники СБУ атакували вночі російський аеродром “Кущевська”, де знаходяться десятки літаків

Українські оборонці та спецслужбовці вночі 19 травня атакували військовий аеродром "Кущевська" та Слов’янський нафтопереробний завод,… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Наслідки удару по Малоданилівській громаді на Харківщині: 4 загиблих та 8 поранених

Уранці 19 травня у Харківському районі пролунали вибухи, внаслідок ворожого удару по Малоданилівській громаді 4… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Генштабі розповіли про обстановку на Харківському напрямку: ситуація змінилась

На Харківському напрямку російські війська знизили свою активність до нуля: водночас ЗСУ завдали ворогові значних… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Війська рф завдали удару по Харківському району: відомо про вісім постраждалих

Вранці 19 травня у Харкові пролунали потужні вибухи, внаслідок ворожого удару по району: є постраждалі… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У ВМС заявили, що вночі був знищений російський тральник “Ковровец”

Уночі на 19 травня українським Силам оборони вдалося знищити морський тральник ЧФ рф проєкту 266-М… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

ПС: у більшості областей та Києві пролунала тривога, на столицю летить ракета

19 травня у Києві та в усіх областях, окрім західних та Одеської області, оголосили повітряну… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.