fbpx
Сьогодні
13:30 06 Лис 2023

В Україні стала доступною онлайн-платформа Кембриджського університету для вивчення англійської: як працює це рішення

English version here

Фото: mon.gov.ua

Для українських університетів стала доступною онлайн-платформа Кембриджського університету Empower для вивчення англійської мови.

Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки України, інформує Рубрика.

У чому проблема?

196 країн світу офіційно визнали англійську другою мовою. Це мова дипломатії, бізнесу, науки та інших важливих сфер.

Сьогодні 1,5 млрд людей вже знають англійську і приблизно 1 млрд починають вчити

Євроінтеграційні прагнення України визначають, зокрема, і визнання європейських стандартів у сфері мовної політики.

Яке рішення?

Онлайн-платформа Кембриджського університету Empower для вивчення англійської мови стала доступною для українських університетів, її запуск – частина підтримки Кембриджу, яку він надає від початку російської повномасштабної агресії.

Як це працює?

Зазначається, що Empower — один з перших сервісів, представлених у межах національної мовної програми Future Perfect, що має на меті популяризувати англійську мову в Україні.

Платформа не призначена для самостійного вивчення мови – вона пропонує навчальні курси, які потребують викладача або вчителя для опанування мови.

"Безоплатний доступ для українських університетів та мовних провайдерів відкритий незалежно від їхньої форми власності. Платформа містить навчальні курси Cambridge Empower від A1 до C1 — загальний курс англійської мови для дорослих і старших підлітків, що поєднує матеріали для роботи в класі та персоналізовану онлайн-практику. Для викладачів та вчителів Cambridge English Power пропонує гнучку методологію роботи в класі: вона акцентує на практичних навичках та потребує активного залучення студентів", — зазначили у відомстві.

Нагадаємо, в Україні стартує національний проєкт із популяризації англійської мови Future Perfect. Програма Future Perfect передбачає продукти та сервіси, які допоможуть вивчити англійську мову в зручному та доступному форматах.

Також ми розповідали, що мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для людей літнього віку. Студенти віком від 60 років зможуть опанувати мову "з нуля" завдяки спеціально розробленій програмі навчання.

Окрім того, повідомлялось, що Український інститут до Дня Незалежності запустив англомовну платформу Insight UA про українську культуру.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: