fbpx
Сьогодні
20:51 06 Лис 2023

СтратКом ЗСУ показав пошкоджений у Керчі корабель рф "Аскольд": оприлюднено перше фото наслідків

English version here

Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України підтвердило ураження російського ракетоносія "Аскольд" у тимчасово окупованому Криму. Також оприлюднено перше фото наслідків.

Про це повідомляє СтратКом у Фейсбуці, пише Рубрика.

"Підтверджено. Російський ракетоносій "Аскольд" – найсвіжіший корабель проєкту "Каракурт" із технологією "стелс" отримав пошкодження внаслідок ураження ЗСУ морської та портової інфраструктури заводу "Залив" у тимчасово окупованому Криму", – ідеться у повідомленні.

пошкоджений у Керчі корабель рф

Фото: t.me/AFUStratCom

За наявною у СтратКома інформацією, корабель отримав значні ушкодження та можливо не підлягає ремонту.

"Збройні Сили України повторюють, що Крим — це Україна. А росіяни не сховаються ніде", – наголосили у СтратКомі.

Що відомо про ракетну атаку по Керчі

Як повідомляла раніше Рубрика, у телеграм-каналах з'явилась інформація, що у тимчасово окупованому Криму на суднобудівному заводі в Керчі є попадання.

Через деякий час цю інформацію підтвердили у СтратКомі. А також "Кримський вітер" повідомив про ураження саме малого ракетного корабля "Аскольд".

Своєю чергою командувач Повітряних Сил ЗСК Микола Олещук зазначив, що там знаходився один із найсучасніших кораблів чф рф – носій крилатих ракет "Калібр.

Він подякував пілотам тактичної авіації за успішні удари та зенітникам ПК "Схід" за збиті "Іскандери", що летіли у відповідь.

А вже вранці, 5 листопада, командувач таки підтвердив знищення одного з найновіших російських носіїв "Калібрів".

Згодом ЗМІ оприлюднили знімки пошкодженого у Керчі заводу та російського корабля. На світлинах, які оприлюднила американська компанія Planet Labs, можна побачити місце ураження на заводі в тимчасово окупованому місті Керчі півострова Крим, а також військове судно, яке також виглядає пошкодженим.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: