fbpx
Сьогодні
18:01 04 Лис 2023

Україна домоглася чудового прогресу на шляху до членства в ЄС, - голова Єврокомісії

English version here

Фото: ОПУ

Наступного тижня Єврокомісія оприлюднить оцінку прогресу, досягнутого Україною на шляху до членства в ЄС.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час брифінгу з Президентом Володимиром Зеленським заявила, що Україна досягла чудового результату на шляху до вступу до ЄС.

"Я маю сказати, що ви домоглися чудового прогресу. Ми наступного тижня це підтвердимо, коли Комісія представить свій звіт про розширення", – заявила вона.

Фон дер Ляйєн зазначила, що ЄС вражений реформами, які "ви здійснюєте в розпал війни".

"Ми не повинні забувати, що ви ведете війну за власне існування. І водночас ви глибоко реформуєте свою країну. І ви реформуєте систему правосуддя, боретеся з впливом олігархів, боретеся з відмиванням грошей", – додала вона.

Голова Єврокомісії заявила, що Україна перебуває в процесі завершення великих реформ.

"І якщо це станеться, я в цьому впевнена, що українська амбітна мета переходу на наступний етап процесу вступу буде досягнута", – заявила фон дер Ляйєн.

Вона нагадала, що "комісія працює над виділенням додаткових 50 мільярдів євро підтримки". Урсула фон дер Ляєн також зазначила, що понад 65% сільськогосподарської продукції з України йде «шляхами солідарності».

«І ми вкладаємо кошти, посилюємо ці лінії, дороги, переходи, залізницю. 12 млн інвестицій було обіцяно торік, але ця сума має бути більшою», – сказала вона.

За словами президентки Єврокомісії, "санкції мають глибокий вплив на російську економіку. Незабаром ми схвалимо 12-й пакет санкцій. Там будуть нові переліки тих, хто відповідає за військову торгівлю та окупацію України, а також тих, хто причетний до викрадення дітей, хто причетний до формування фейкових новин, обхідних імпортних та експортних заборон, і тих, хто порушує цінову стелю на нафту".

Що відомо про візит президентки Європейської Комісії Урсули фон дер Ляйєн до Києва

4 листопада голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прибула з офіційним візитом до Києва та зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським.

Очільниця Єврокомісії має також виступити в Верховній Раді. Зазначимо, що візит відбувається напередодні того, як Єврокомісія має рекомендувати почати переговори про вступ України в ЄС.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: