fbpx
Сьогодні
11:29 04 Лис 2023

У Києві запускають безкоштовний курс із вивчення правил дорожнього руху: навіщо це рішення

English version here

Фото: Ілюстративне

У Києві на базі освітньо-культурного простору Гончаренко центр запускають безкоштовні курси з вивчення правил дорожнього руху. Спікери занять — інспектори Управління патрульної поліції столиці.

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

Нагадаємо, що у липні Верховна Рада дозволила українцям самостійно вивчати теорію для отримання посвідчення водія.

Так, з 29 жовтня кандидат у водії зможе обирати, як вчити ПДР, основи будови транспортного засобу і основи надання домедичної допомоги — самостійно чи в автошколі. Мова йде про теоретичний модуль підготовки водіїв, після якого складається перший іспит — теоретичний у сервісному центрі МВС.

За даними ГСЦ, зараз на нього в автошколах передбачено 64 години лекцій, і без свідоцтва про закінчення теоретичного курсу підготовки в автошколі у кандидатів у водії поки немає права складати теоретичний іспит в сервісних центрах МВС.

Однак відсутність кваліфікованих викладачів подекуди ускладнюють вивчення правил та підготовку до іспиту. Паралельно приватні автошколи продовжують набір на вивчення ПДР, утім вартість таких занять стартує від 4 тисяч гривень

Яке рішення?

Аби допомогти українцям опанувати теорію ПДР та безкоштовно підготуватися до іспиту, в освітньо-культурному просторі Гончаренко центр Київ запустили новий курс. За словами директорки центру, це дозволить студентам не лише зекономити власні кошти, а й отримати практичні поради та швидше вивчити правила й знаки.

"Ми всі звикли, що і теорія, і практика — це сфера відповідальності автошколи. Донедавна так і було, але в липні українці отримали можливість вивчати теорію самостійно. І тут у багатьох з'являється абсолютно логічний ступор: а чи зможу я вивчити все без викладача?

А чи правильно я трактую те чи інше правило? Цей курс створено саме для того, аби майбутні водії та водійки із впевненістю йшли на іспит та складали його з першої спроби", ділиться директорка Гончаренко центру Київ Ольга Чайка.

Як це працює?

Менторами курсу стали інспектори Управління патрульної поліції Києва. Вони допоможуть студентам не лише опанувати ПДР, а й позбутися страхів перед іспитом та упереджень щодо "неможливості" скласти іспит самостійно.

"На жаль, досі є чимало стереотипів про складність тестів, "надто хитрі" питання та підступність системи тестування. Це все — вигадки. Міфи. Розвіювати їх нам допоможуть кваліфіковані викладачі. Погодьтеся, вчити теорію самостійно і вчити разом із експертами — різниця відчутна.

Думаю, це додасть нашим студентам впевненості та допоможе опанувати емоції на іспиті й довести: нічого страшного в цьому немає", — розповідає "Рубриці" Ольга Чайка.

Заняття проходитимуть раз на тиждень, щочетверга.

Під час зустрічі відвідувачі центру опановуватимуть новий розділ та отримуватимуть невеличкі "домашні завдання".

Після завершення курсу всі студенти отримають сертифікати та зможуть самостійно скласти іспит і перейти до вивчення практичної частини. 

Нагадаємо, що проєкт щодо забезпечення прозорих іспитів на права у сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ із 3 серпня буде розширено ще на 4 області – Сумську, Рівненську, Житомирську та Кіровоградську.

Окрім того, в Україні внесли зміни до ПДР, які торкнулися навчальних транспортних засобів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: