Новини

На мене ніхто не тисне, щоб Україна сіла за стіл переговорів з рф, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський наголосив, що на нього ніхто не тисне з лідерів Євросоюзу чи Сполучених Штатів Америки, щоб Україна сіла за стіл переговорів із Росією.

Це про Глава держави наголосив на спільній зустрічі з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час спілкування зі ЗМІ в Києві, повідомляє Рубрика..

«Щодо розмов. Я не знаю хто це публікує, я не знаю для чого це робиться. У мене дуже неприємне відчуття, що навіть ми українці, в медіа також підтримуємо цю тематику. Я здивований цим», – сказав Зеленський коментуючи інформацію про ймовірний тиск європейських та американських лідерів про початок переговорів з рф.

Президент наголосив, що йому не відомо хто й навіщо поширює подібну інформацію.

«Я не знаю хто це робить, але я як людина на якій ця відповідальність є і повноваження щодо тих чи інших перемовин, я вам відповім дуже відверто. Всі знають – моє відношення співпадає з відношенням українського суспільства й тому ніхто не тисне на мене сьогодні. Спочатку все це було. З початку війни, і до війни все це було. На сьогодні ніхто не тисне з лідерів ЄС, США тощо, серед наших партнерів, щоб ми зараз сіли з росією, розмовляли й щось їй віддавати. Не буде такого», – заявив Зеленський.

Як повідомлялося, деякі ЗМІ повідомили, що представники США і Євросоюзу почали обговорювати з Україною можливі мирні переговори з Росією для припинення війни.

Що відомо про візит президентки Європейської Комісії Урсули фон дер Ляйєн до Києва

4 листопада голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прибула з офіційним візитом до Києва та зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським.

Очільниця Єврокомісії має також виступити в Верховній Раді. Зазначимо, що візит відбувається напередодні того, як Єврокомісія має рекомендувати почати переговори про вступ України в ЄС.

Своєю чергою, віцепрем'єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина підтвердила, що голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прибуде до Києва до публікації звіту про прогрес на шляху до членства в ЄС.

Як зазначала наприкінці жовтня президентка Єврокомісії, ЄС готує сильний удар по доходах росії. До 12-го пакету санкцій можуть увійти обмеження проти російських алмазів, що має сильно вдарити по РФ – адже вона є найбільшим у світі постачальником дрібних алмазів.

Водночас фон дер Ляйєн зазначила, що "Росія має заплатити за довгострокове відновлення України". З цією метою, за її словами, у ЄС провели дискусію щодо заморожених російських активів на 211 млрд євро на територіях країн-членів союзу.

Свіжі дописи

  • Новини

У Міненерго розповіли, чи будуть відключення світла 19 травня

На 19 травня обмеження електропостачання поки не плануються, проте в уряді просять споживачів економити електроенергію.… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Окупанти двічі били по базі відпочинку на Харківщині: серед жертв – вагітна, серед поранених – дитина

Унаслідок ворожого удару 19 травня по Малоданилівській громаді Харківського району зросла кількість загиблих до 5… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

На базі Кінологічного центру столичній поліції запрацює дитячий гурток: у чому рішення

У Києві незабаром розпочне свою роботу дитячий гурток “Юний кінолог”, який функціонуватиме на базі Кінологічного… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Безпілотники СБУ атакували вночі російський аеродром “Кущевська”, де знаходяться десятки літаків

Українські оборонці та спецслужбовці вночі 19 травня атакували військовий аеродром "Кущевська" та Слов’янський нафтопереробний завод,… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Наслідки удару по Малоданилівській громаді на Харківщині: 4 загиблих та 8 поранених

Уранці 19 травня у Харківському районі пролунали вибухи, внаслідок ворожого удару по Малоданилівській громаді 4… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Генштабі розповіли про обстановку на Харківському напрямку: ситуація змінилась

На Харківському напрямку російські війська знизили свою активність до нуля: водночас ЗСУ завдали ворогові значних… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.