fbpx
Сьогодні
Фото 18:30 03 Лис 2023

Зеленський вручив нагороди захисникам України з нагоди Дня ракетних військ і артилерії та Дня інженерних військ

Фото: Офіс Президента

У День ракетних військ і артилерії та День інженерних військ Президент України Володимир Зеленський зустрівся з військовослужбовцями цих родів військ та вручив державні нагороди.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

«Сьогодні ми відзначаємо професійний день саме тих наших воїнів, які є опорою для всіх Сил оборони та безпеки України. Це – День ракетних військ та артилерії, і це – День інженерних військ. Саме тих родів військ, які створюють надійну базу і для стійкості оборонців України, і для просування наших підрозділів уперед», – наголосив Глава держави у своєму виступі.

Зеленський вручив нагороди захисникам України

Фото: Офіс Президента

Президент зазначив, що українські ракетні війська та артилерія стали одними з найпотужніших у світі, адже вміють бути ефективними навіть в умовах, коли ворог переважає за ресурсами.

«Українці вміють дивувати потужними влучаннями по окупанту – по його позиціях, по його системах – навіть тоді, коли більшість не вірить у реалістичність тих чи інших наших ударів. Українці вміють бути такими результативними, як це потрібно, щоб виходити з будь-яких складних, навіть дуже складних ситуацій», – наголосив Володимир Зеленський.

Зеленський вручив нагороди захисникам України

Фото: Офіс Президента

Він зауважив, що під час поїздок на фронт та спілкування з українськими захисниками на передових позиціях переконався в їхньому розумінні ситуації, тож впевнений у них.

«Всі українці впевнені у наших воїнах. І коли наші люди мотивовані, Україна здатна змінювати хід війни в інтересах нашої держави, в інтересах нашої незалежності. Зокрема, здатні наші воїни-артилеристи, наші ракетники… Воїни, вітаю вас із вашим днем», – сказав Глава держави.

Зеленський вручив нагороди захисникам України

Фото: Офіс Президента

Українські інженерні війська, як зазначив Президент, щодня виконують широкий спектр завдань: відкривають шлях у загородженнях ворога, забезпечуючи надійність нашої оборони, обладнують фортифікації та захищають українські позиції від російських атак.

«Майстерність ваша, інженерних військ, – це один із ключових елементів успіху всієї оборони. І я вдячний кожному солдату, кожному командиру в наших інженерних військах, які відчувають саме таку свою відповідальність і максимально повно виконують поставлені завдання. Дякую й вітаю вас», – сказав Володимир Зеленський.

Зеленський вручив нагороди захисникам України

Фото: Офіс Президента

Він наголосив: навіть через 618 днів повномасштабної агресії Росії  Україна б'ється і здобуває потрібні результати.

«Попри все щодня і щоночі наші воїни завдають потужних ударів по окупанту. Я пишаюся всіма українськими воїнами! Україна є завдяки тим, хто бореться заради неї. І хай буде світлою пам'ять про всіх наших людей, які віддали безстрашно своє життя, захищаючи Україну», – зазначив Президент.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх загиблих захисників України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: