Для жінок 40+ у Києві запустили акцію з безкоштовної мамографії: як працює це рішення

Благодійний фонд "ОнкоСтоп" для жінок 40+ розпочав акцію з безкоштовної мамографії. Упродовж листопада в столиці жінки від 40 років можуть безоплатно пройти обстеження.

Про акцію повідомили у фонді "ОнкоСтоп", інформує Рубрика.

У чому проблема?

За оперативною інформацією Національного канцер-реєстру, у 2022 році в Україні через злоякісні новоутворення грудей на обліку перебували 167 847 жінок. Ці дані не включають інформацію з АРК та Донеччини й Луганщини через неможливість отримати її під час війни.

Рак молочної залози — найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок. На жаль, кожній четвертій жінці рак грудей діагностують уже на III–IV стадії, коли ефективність лікування значно знижується, інформували в Центрі громадського здоров'я МОЗ України.

Проте європейський досвід показує, що виявлений на ранніх стадіях рак молочної залози (0-І-ІІ) у приблизно 90% жінок є виліковним.

Світовий досвід також свідчить, що виявлення пухлини в молочній залозі до її клінічних проявів дозволяє виконувати органозберігаючі і реконструктивно-пластичні операції при раку молочної залози і забезпечує 20-річну виживаність у 92%-98% пацієнтів.

Яке рішення?

Бдагодійний фонд "ОнкоСтоп" розпочав акцію з безкоштовної мамографії для жінок 40+. У Києві жінки від 40 років упродовж листопада можуть безоплатно пройти обстеження.

Як це працює?

Мамографія — єдиний метод, який виявляє рак молочної залози на надранній стадії.

Безоплатні обстеження для ранньої діагностики раку проводять у Київському міському центрі репродуктивної та перинатальної медицини на проспекті Івасюка, 16.

Акція діє з 1 до 30 листопада.

Для того, щоб потрапити на безплатне проходження рентгенографії молочної залози, необхідно:

  • Взяти направлення від сімейного лікаря (код для направлення 59300-00: Рентгенографія молочної залози, двобічна);
  • Обрати дату та час обстеження за посиланням і зареєструватися;
  • Прийти в обраний день та час на прийом до лікаря в Київському міському центрі репродуктивної та перинатальної медицини.

Прийом здійснюється в кабінеті мамографію на 3-му поверсі.

Нагадаємо, ви можете прочитати в статті Рубрики "Життя існує і під час хімії, і після неї" три історії жінок, які отримали діагноз "рак молочної залози" і домоглися якісного лікування.

Також Рубрика писала, що колекцію білизни для жінок, які пережили операцію з видалення молочної залози, представила 15-річна Анна Лисенко.

Окрім того повідомлялось, що вчені з Інституту раку Лондонського університетського коледжу заявили, що розробили новий метод лікування шийки матки, який, ймовірно, на 35% зменшує ризик рецидиву та смертності пацієнток.

Раніше ми повідомляли, що дослідники зі Стенфорда розробили нову модель, яка може стати основою ліків, що змусять ракові клітини працювати проти себе.

Свіжі дописи

  • Новини

“Мирна угода” з рф навесні 2022 року: Кулеба вчергове спростував чутки, що вона зірвалася через відмову Києва

Ще навесні 2022 року Україна та росія нібито майже досягли домовленості про припинення бойових дій,… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Генштаб: ЗСУ на Харківщині провели зміну позицій в районі Лук’янців

У Харківській області українські воїни провели зміну позицій в районі Лук'янців. Сили оборони продовжують виконання… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Блінкен заявив, що американська військова допомога вже скоро прибуде в Україну

Американський пакет військової підтримки, раніше узгоджений Конгресом Сполучених Штатів, незабаром прибуде в Україну, Про це… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Рибацьке спорядження — основа задоволення від цікавого хобі

У світі, де передові технології переплітаються із віковими традиціями, товари для риболовлі стають не просто… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

16 травня відбудеться зустріч путіна з китайським лідером Сі

16-17 травня російський диктатор володимир путін поїде в Китай для переговорів з главою КНР Сі… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

У Південній Кореї на міжнародній виставці представили малюнки українських дітей

Відкриття Міжнародної виставки дитячого мистецтва у південнокорейському місті Пхьонтек, яка цьогоріч представляє роботи дітей віком… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.