fbpx
Сьогодні
09:49 30 Жов 2023

Вибухи в окупованому Криму: стали відомі ціль та наслідки ранкової атаки

Сьогодні вранці, 30 жовтня, в тимчасово окупованому Криму атакували російський ракетно-зенітний полк протиповітряних сил поруч із н.п. Оленівка на заході півострова.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Astra.

За даними джерел, близько третьої години ночі було здійснено ракетну атаку по цій базі російських окупантів.

Удар було завдано по місцю дислокації ракетно-зенітного полку ППО Міноборони РФ.

Стверджується, що поранення отримали 17 російських військовослужбовців, а також пошкоджено п'ять автомобілів, і одна з машин уже не підлягає відновленню.

Також слід зазначити, що база окупантів біля н.п. Оленівка потрапляє під удар не вперше.

Так, нагадаємо, що у Головному управлінні розвідки Міноборони України інформували про знищення там у серпні російської зенітно-ракетної системи С-400 "Тріумф" та іншої ворожої військової техніки.

Зауважимо, що раніше вранці у понеділок, 30 жовтня, у кримських Телеграм-каналах і пабліках почали повідомляти про гучні залпи в районі окупованого Севастополя, а також про перекриття бухти через вибухи.

Пізніше стало відомо, що Кримський міст теж перекритий.

Також повідомлялося, що окупаційний "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв пояснив дим у бухті нібито "табельним маскуванням", яке використовують російські загарбники.

А вночі він також розповідав, що Чорноморський флот росії стріляв по нібито українських БПЛА.

Фото: із соцмереж

За інформацією Міноборони РФ, у Чорному морі виявили два безекіпажні катери:

"По району виявлення завдано вогневої поразки, на зовнішньому рейді Севастопольської бухти проводиться комплекс протимінних та протидиверсійних заходів".

Очільниця пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила, що у тимчасово окупованому росією Криму українські сили оборони ведуть комплексну роботу, результати якої буде видно згодом.

"Робота ця комплексна, велика, масштабна. Їх (росіян — ред.) багато, нам потрібно багато зусиль і ще трішечки часу для того, щоб дочекатися підбиття підсумків та результатів", – сказала Гуменюк.

За її словами, нині в Криму відбувається дуже потужний маневр силами та засобами.

Всі усвідомлюють, що росіяни намагаються створити з Криму військовий хаб, де будуть зберігати у певному ступені готовності свої ресурси.

"Усвідомлюючи те, що сезон "бавовни" триває, і досяжність Кримського півострова для Сил оборони є реальною, вони намагаються маневрувати й перерозподіляти сили", – додала очільниця пресцентру оперативного командування "Південь" .

Нагадаємо, 13 жовтня у Севастополі чули вибухи. У мережі повідомили, що у Чорному морі підірвався малий ракетний корабель проєкту 21631 "Буян-М". Він є носієм крилатих ракет "Калібр".

Повідомлялось, що СБУ разом з ВМС атакували ворожий носій крилатих ракет "Буян" та корабель "Павел Державин" в Криму. Вони зробили це за допомогою дронів "Морський малюк" з експериментальним озброєнням.

Пізніше стало відомо, що російський корабель "Павел Державин" був двічі атакований українськими військовими.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: