Федоров: виробництво та кількість безпілотників в Україні збільшено більш ніж в 100 разів

В Україні порівняно з минулим роком більш ніж в 100 разів збільшено виробництво та кількість дронів.

Про це міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів в інтерв'ю РБК-Україна, інформує Рубрика.

"Потрібно розуміти, що це війна технологій. Сьогодні дрони, РЕБ, захист нашої техніки від дронів ворога, системи ситуаційної обізнаності, супутниковий зв'язок – це важливі компоненти технологічної війни. Тут потрібна максимальна дерегуляція, відкриття ринків, для того, щоб бізнес міг отримати контракти, створювати продукти, масштабувати виробництво", – сказав Федоров.

Він нагадав, що в Україні створили пілотний проект "Армія дронів".

Також було прийнято десятки постанов, законів, дерегульовано цей напрямок та збільшено фінансування.

"І якщо порівнювати цей рік і минулий рік, то більше ніж в 100 разів збільшено виробництво та кількість дронів, які наші Збройні сили, взагалі всі Сили оборони, отримають до кінця року", – зазначив міністр.

Федоров також розповів, що у застосунку "Дія" відкрили напрямок військових проектів і сьогодні вони активно інкорпоруються.

Наразі вже більш ніж 40 виробників БПЛА інкорпорувалися в "Дію".

"Ось так для мене виглядає ця екосистема, яка дозволяє швидко приймати рішення і бачити результати на полі бою від цих політик, які формуються урядом", – додав міністр.

Виробництво БпЛА в Україні

Як розповідав колишній міністр оборони Україн Олексій Резніков, на озброєнні наших воїнів вже більше 20 нових найменувань дронів українського виробництва.

Наразі в Україні, як відзначив він, справжній бум виробництва дронів. Зокрема, через те, що уряду вдалося спростити процедури для розробників, а також виробників озброєння та військової техніки.

Зокрема Кабінет міністрів виділив в поточному році 40 мільярдів гривень для інвестицій в українських виробників безпілотників.

Нагадаємо, у липні минулого рок, фандрейзингова платформа United24 разом із Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової інформації оголосили про початок проєкту "Армія дронів".

Наразі армії дронів вже понад рік. За цей час в Україні створили масове виробництво безпілотників, ударні роти БпЛА та навчання операторів дронів — це головні досягнення проєкту.

За рік фандрейзингова платформа "United 24" зібрала 325 мільйонів доларів, а в рамках проєкту "Армія дронів" в Україні вже підготовлено 10 тисяч операторів БпЛА.

Свіжі дописи

  • Новини

Пропуск українських вантажівок через кордон Польщі відновлюється без жодних дозволів

Митна та прикордонна служби Польщі не вимагатимуть від українських перевізників жодних дозволів на двосторонні перевезення.… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Рух “Чесно”: Тищенко майже рік ходив із перевірками від неіснуючої ТСК

Народний депутат Микола Тищенко майже рік здійснював перевірки від тимчасово-слідчої комісії з вирубки лісів «Нацресурс»,… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

З ТОТ Херсонщини на Україну вдалось повернути 9 дітей

На підконтрольну територію України вдалось повернути дев’ятеро дітей із тимчасово окупованих громад Херсонської області. Про… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

На півдні протягом місяця окупанти втратили 58 плавзасобів, – речник

Російська армія за місяць втратили 58 плавзасобів на півдні України. Про це повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Укрпошта з 1 липня підвищила вартість послуг на відправлення по Україні

АТ "Укрпошта" з 1 липня збільшує тарифи “Укрпошта. Стандарт” і “Укрпошта. Експрес” у середньому на… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Вбивство посадовця Запорізької міськради: у Києві затримали одного з підозрюваних

У Києві правоохоронці затримали одного з підозрюваних у вбивстві директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради (ЗМР)… Читати більше

Monday July 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.