fbpx
Сьогодні
09:10 28 Жов 2023

Уперше в Латинській Америці ухвалили резолюцію, в якій засудили агресію росії проти України

English version here

Фото: KHL Group

Напередодні у Латинській Америці відбулося вперше ухвалення резолюції із засудженням російської агресії проти України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заступницю голови Верховної ради України Олену Кондратюк, яку процитували в пресрелізі на сайті Верховної Ради.

Урядовиця зазначила, що в текст декларації вдалося включити окремий пункт про:

  • солідарність з Україною,
  • підтримку Формули миру президента України Володимира Зеленського
  • засудження російської агресії.

"Ми солідарні з народом України, який потерпає від невиправданої, неспровокованої російської агресії. Закликаємо всі країни Америки приєднатися до реалізації Формули миру для досягнення всеосяжного, справедливого і міцного миру в Україні відповідно до Статуту ООН", зазначили в декларації.

Як повідомляють, декларацію було ухвалено за підсумками форуму Вільна Америка — вперше в Латинській Америці є спільна позиція християнсько-демократичних партій з чітким засудженням російської агресії проти України.

Нагадаємо, що ще на початку липня президент Володимир Зеленський закликав Латинську Америку і Аргентину підтримати українську Формулу миру.

Що відомо про Формулу миру

Як писала Рубрика, президент України Володимир Зеленський у виступі перед учасниками "Групи великої двадцятки" представив від України алгоритм досягнення миру з росією, який передбачає 10 пунктів.

Також українська формула миру полягає у гарантіях радіаційної, ядерної, продовольчої та енергетичної безпеки.

31 серпня в Толедо під час пресконференції за підсумками зустрічі європейських міністрів заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель зауважив, що Формула миру, що була запропонована лідером України Володимиром Зеленським, залишається єдиною надійною основою для міжнародних зусиль з пошуку справедливого завершення війни, що була розв'язана рф проти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: