fbpx
Сьогодні
16:34 28 Жов 2023

В Україні науковці запустили освітню платформу про українську культуру: як працює це рішення

Фото: З відкритих джерел

В Україні розпочала роботу інноваційна освітня платформа "УКультура", яка надає безплатний доступ до лекцій, інтервʼю та бібліотеки.

Про це повідомили розповіли організатори, пише Рубрика

У чому проблема?

Як відомо, культура підвищує якість життя, концентрує соціальний досвід багатьох поколінь, накопичує знання про світ. Система культури – це живий процес, який постійно рухається, розвивається, видозмінюється. Тому культура є важливою частиною життя кожної людини та суспільства в цілому.

Саме культура робить людину особистістю.

Громадянин стає членом суспільства в міру засвоєння знань, мови, цінностей, норм, звичаїв, традицій свого народу, своєї соціальної групи і всього людства.

Український народ, століттями бездержавний, зберігся сам і тепер знову, під час російської агресії доводить власне право на незалежність до своєї історії та культури. 

Яке рішення?

Як зазначили розробники, освітній портал "УКультура" має на меті поширення знань про українську культуру, його гасло — "з любов'ю, без шароварщини та кліше".

Проєкт, створений професорками Києво-Могилянської академії, покликаний стати сучасною альтернативою підручникам для студентів та всіх охочих вивчати культуру України у зручний спосіб.

Як це працює?

Організатори розповідають, що платформа надає безплатний доступ до відеолекцій, відеоінтервʼю та бібліотеки.

У відеолекціях, інтерв'ю, статтях, вміщених на платформі, провідні українські й закордонні археологи, економісти, історики, культурологи, митці, критики та багато інших фахівців діляться знаннями й досвідом, перетворюючи інформацію у сенси.

На сайті пишуть, що у захопливих і змістовних лекціях та інтервʼю провідних знавців української культури розкриваються найрізноманітніші аспекти її історії та сучасності.

освітня платформа УКультура

Фото: УКультура

Розробники уточнили, що лекції з історії української культури відповідають загальній програмі та вимогам МОН і можуть використовуватися як альтернативний підручник для вищих навчальних закладів.

Сайт "УКультура" щотижня оновлюється та презентує нові концептуальні розмови на різні теми про українську культуру.

На платформі вже викладено 16 лекцій та 17 інтерв'ю, в яких охоплена різна проблематика. Ця платформа доступна за посиланням.

Як уточнили організатори, освітній проєкт був створений на гроші приватних благодійників.

Нагадаємо, Німеччина запускає програму підтримки українського книгоринку на €900 тисяч.

Також ми розповідали, що в Україні запустили проєкт "Книга на фронт".

Окрім того, Рубрика розповідала, що в Сполучених Штатах, Південній Кореї та Румунії відкрилися "Українські книжкові полички". Їх уже 40 у всьому світі.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: