Новини

Чому ворог запускає менше “Шахедів” під час атак: Ігнат прокоментував тактику росіян

Росія останнім часом почала запускати менше дронів-камікадзе для ударів по Україні. Попри це, "Шахеди" залишаються небезпечними та дозволяють ворогу розвідати українську ППО.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

За його словами, мета того, що окупанти різко зменшили кількість дронів, які одночасно випускають, є різною. "Шахед" – це далекобійна зброя, безпілотник-камікадзе, який може точно влучати у ціль.

"Він має GPS навігацію, по якій йде по прокладеному маршруту. І він може летіти далеко і змінювати постійно маршрут. Таким чином навіть невелика кількість БПЛА, які ворог застосовує, проводять маневри Україною та визначають, де їх там краще збивають, а де гірше", – сказав речник.

Ігнат зазначив, що ця інформація дозволяє ворогу робити певні висновки щодо сил та засобів, які знаходяться в тому чи іншому регіоні. Ці дані окупанти використовують при плануванні наступних атак.

"Тобто така собі розвідувальна функція. Але не забуваємо, що навіть така кількість у 5-6 БПЛА не просто так відправили "політати", а конкретно на об'єкти для того, щоб їх знищити. Ну і навіть кількість в 11 чи 15 дронів, вони розлітаються по різних маршрутах і ніколи фактично не літають в купі. Це дозволяє ворогу проводити збір важливої інформації щодо сил та засобів", – додав він.

Речник наголосив, що навіть один "Шахед" – це грізна зброя і її треба знищувати. Адже коли дрон влучає у вразливе місце, можуть бути серйозні наслідки.

Нічна атака на Україну

У ніч на 27 жовтня росія вчергове атакувала Україну. Окупанти випустили шість дронів-камікадзе у напрямку півдня України.

Сили ППО вночі збили 5 "Шахедів", але було влучання у Миколаївській області. Там спалахнула пожежа.

Також вночі росіяни завдали ракетного удару по пожежній частині у місті Ізюм Харківської області. Постраждали 8 рятувальників, чотирьох з них госпіталізували.

Свіжі дописи

  • Новини

Євробачення-2024: стали відомі переможці другого півфіналу

У шведському місті Мальме 9 травня відбувся другий півфінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2024, де за… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

В ISW зазначають, що війська рф помітно збільшили темпи атак

Війська російської федерації за останній місяць помітно збільшили темпи наземних атак на сході України. Про… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ знищили ще майже тисячу окупантів та 47 артсистем

Минулої доби, 10 травня, Сили оборони ліквідували ще майже 1000 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

У Калузькій області рф дрони атакували НПЗ, внаслідок прильотів виникла пожежа

У ніч проти 10 травня в Калузькій області росії безпілотні літальні апарати атакували нафтопереробний завод.… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Донеччині війська рф продовжують тиснути на Сили оборони на двох напрямках

Ворожа армія продовжує тиснути на ЗСУ на двох напрямках у Донецькій області. Загалом на фронті… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Ворог цієї ночі атакував 10 “Шахедами”, ППО знищила всі дрони

У ніч на 10 травня російські окупанти вчергове атакували Україну. Силами та засобами протиповітряної оборони… Читати більше

Friday May 10th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.