Ветеран із Вінниччини хоче пробігти у США два марафони на протезі за тиждень: у чому рішення

Український ветеран із Вінницької області Роман Кашпур візьме участь у Нью-Йоркському марафоні та Марафоні морської піхоти США. Він має намір пробігти 42-кіломтерову дистанцію на протезі двічі упродовж тижня.

Про це Кашпур повідомив у Фейсбуці, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Кожного дня війни на фронті отримують тяжкі поранення українські захисники.

Кожен із них переживає втрату, і йдеться не стільки про втрату здоровʼя, втрату кінцівки – боєць не може прийняти, що незворотньо втрачене те, що мало для нього найбільший сенс: можливість наближати перемогу зі зброєю в руках, військове братерство, звичний ритм життя

Яке рішення?

Ветеран із Вінниччини Роман Кашпур візьме участь у Нью-Йоркському марафоні та Марафоні морської піхоти США.

Він планує пробігти 42-кіломтерову дистанцію на протезі двічі упродовж тижня.

Як це працює?

Ветеран написав, що опісля свого першого марафонського забігу у Лондоні він запланував взяти участь у Нью-Йоркському марафоні і загалом взяти участь в усіх шести топ-марафонах світу.

Цей забіг заплановано на 5 листопада. Але його запросили пробігти ще й на Марафоні морської піхоти США.

"Американська мрія – з українським характером. Отже у Лондоні місію виконано. Тепер можна і про Нью-Йорк думати. Але надійшов дзвінок від Вадима Свириденка: «У Вашингтоні в останню неділю жовтня щорічно проходить Марафон морської піхоти. Ми приймаємо участь щороку, минулого року не приймали, сам розумієш – почалась повномасштабна війна і було всім не до того! Цього року нас запрошують і зараз ми формуємо команду", – написав Кашпур.

За його словами, Марафон морської піхоти цьогоріч має відбутися 29 жовтня у Вашингтоні.

Спочатку передбачалося, що на ньому можна буде взяти участь у забігу на 10 км, і це мало стати свого роду "розігрівом" перед Нью-Йоркським марафоном.

Але згодом організатори повідомили, що учасникам з України доведеться пробігти усі 42 км. Відтак, погодившись на участь у ньому, ветерану доведеться здолати марафонську дистанцію на протезі двічі за тиждень.

"Два марафони за 7 днів – буде нелегко, але що поробиш – назад дороги немає!", – написав він.

Роман Кашпур планує пронести під час забігів спочатку 29-го жовтня у столиці США, Вашингтоні, а потім 5-го листопада у місті Нью-Йорк стяг свого військового підрозділу (Військова частина А3955), підписаний головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

"Ціль цього виклику залишається незмінною: мотивація важкопоранених побратимів та посестер. Я хочу показати, що життя триває не дивлячись ні на що. А також в мене є величезний шанс допомагати важкопораненим не тільки прикладом, а і конкретною справою! Тому під час моїх марафонів у США я буду збирати кошти, котрі підуть у Благодійний фонд «Громадянин»/Citizen Charity foundation для протезування бійця із позивним "Малий", котрий потребує протезування верхньої кінцівки", – зазначив Кашпур.

Він також повідомив, що разом із ним у Нью-Йорку уперше візьме участь у марафоні його дружина Юлія Маслікова-Кашпур.

Раніше, ветеран із Вінниччини Роман Кашпур, який втратив на війні кінцівку, 23 квітня пробіг на протезі 43-й Лондонський марафон (TCS London Marathon), а 28 травня – пробіг Брюссельський напівмарафон.

Він першим з українських ветеранів здолав повну марафонську дистанцію на протезі.

Довідка

Роман Кашпур пішов воювати добровольцем у 19 років, а вже у 22-ому поблизу Марʼїнки підірвався на міні, втратив кінцівку.

Після поранення знайшов себе у спорті. Менш ніж через рік після ампутації переміг в "Іграх героїв". У грудні 2021 року встановив рекорд України, протягнувши 16-тонний літак Ан-26 на відстань 6,4 м за 44 секунди.

Після повномасштабного вторгнення знову пішов боронити країну, через пів року повернувся додому у місто Хмільник і зайнявся волонтерством та спортом.

Свіжі дописи

  • Новини

У центрі Броварів пролунав вибух: відомо про двох постраждалих, один з яких – правоохоронець

У центрі Броварів, що у Київській області, пролунав вибух. Унаслідок інциденту є постраждалі. Про це повідомив… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

У Міненерго планують підвищити тариф на електроенергію, але рішення ще не ухвалено

У Міністерстві енергетики тривають обговорення та ведуться розрахунки щодо підвищення тарифів на електроенергію для населення.… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Російські окупанти завдали удару по передмістю Харкова

Ввечері, 11 травня, у Харкові пролунали вибухи після оголошення повітряної тривоги. Про це заявив мер… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Генштаб: ЗСУ утримувати позиції та відбивають штурми ворога на всіх напрямках, за добу на фронті – 108 боєзіткнень

На фронті протягом доби зафіксовано 108 бойових зіткнень. Найбільше атак українські військові відбили на Авдіївському… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Німецькі депутати пропонують залучити системи ППО НАТО для захисту західних регіонів України

Члени парламенту Німеччини від владних "Зелених" та "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС виступають за… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Укрпошта буде продавати на аукціонах посилки, які не були затребувані протягом шести місяців

Укрпошта продаватиме на аукціонах «Prozorro. Продажі» посилки, які не забрали за пів року. Таким чином… Читати більше

Saturday May 11th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.