fbpx
Сьогодні
Фото 10:56 24 Жов 2023

Рішення для перемоги: фонд "Повернись живим" передав бригаді "Азов" 15 пікапів

Пікапи для бригади НГУ "Азов" від "Повернись живим", жовтень 2023. Фото: Фейсбук / "Повернись живим"

Бригада спеціального призначення Національної гвардії "Азов" отримала від благодійного фонду "Повернись живим" 15 пікапів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на соцмережу благодійної організації.

У чому проблема?

Як повідомляла Державна митна служба, за минулий рік для потреб ЗСУ та інших організацій, які допомагають фронту, ввезли з-за кордону понад 60 тисяч автомобілів

Українським військовим потрібні різні автомобілі: мінівени, повнопривідні позашляховики, кросовери.

Іноді бійці просять волонтерів привезти їм на розвідку малогабаритні автомобілі, щоб залишатися непомітними в лісосмузі чи високій траві. Але беззаперечним лідером серед фронтових машин стали пікапи. Адже вони можуть перевозити солдатів, техніку та боєприпаси.

На ринку вживаних автомобілів Європи такі машини стали справжнім дефіцитом. Тому до пошуку долучаються всі небайдужі: волонтери, різні благодійні фонди та бізнес.

Яке рішення?

Так, благодійний фонд благодійний фонд "Повернись живим" закупив та передав бригаді спеціального призначення Національної гвардії "Азов" 15 пікапів.

Як це працює?

Ці нові автомобілі вже працюють на оборону, допомагаючи українським військовим виконувати бойові завдання.

Пікапи для ЗСУ, Азов

Фото: Фейсбук / "Повернись живим"

Вони забезпечують потреби аеророзвідників, звʼязківців та зенітників бригади НГУ "Азов".

"Воїни цієї бригади зараз дають окупантам тягла на одному з найгарячіших напрямків фронту", – зазначили у "Повернись живим".

Пікапи для ЗСУ, Азов

Фото: Фейсбук / "Повернись живим"

Вартість переданих 15 пікапів – 14 мільйонів 386 тисяч 412,2 гривні.

Придбати 15 нових пікапів для бригади спеціального призначення вдалося завдяки донату компанії "Укрнафта".

У благодійному фонді наголошують, що внески від небайдужих та бізнесів, дозволили команді "Повернись живим" придбати для потреб Сил оборони України вже понад 1100 нових автівок.

Нагадаємо, що 60 воїнів бригади спеціального призначення Національної гвардії України "Азов" також пройшли вишкіл інструкторів "Повернись живим" для марксменів. Підготовка українських бійців відбувалася в межах проєкту "Звіролови".

Пікапи для ЗСУ, Азов

Фото: Фейсбук / "Повернись живим"

У благодійному фонді зазначили, що бійці "Азова" показали чудові результати на фінальних стрільбах.

Пікапи для ЗСУ, Азов

Фото: Фейсбук / "Повернись живим"

На додачу до теоретичних знань, марксмени військової частини отримали 50 оптичних та 12 тепловізійних прицілів з кріпленнями для своїх гвинтівок, а також — 2 тепловізійних бінокуляри та обладнання для спостереження і підтвердження ураження цілей.

Загальна вартість допомоги склала — ⁣ 5 180 348,54 гривні.

Нагадаємо, як писала Рубрика, родина Марка Дзялака, якого у сім'ї називають Мікрошефом, живе у Швейцарії. Після початку повномасштабного вторгнення хлопчик завдяки своєму хобі зібрав понад 150 тисяч гривень, які передав на допомогу Україні.

Батьки дитини Анна та Якуб — професійні музиканти, які мають власну школу, — дають благодійні концерти, з яких змогли направити на підтримку нашої країни 200 тисяч доларів.

Про те, як 11-річний хлопчик з нуля вчить українську мову та готує для допомоги Україні, читайте у нашому матеріалі: "Сирники, які любив Шевченко і піца у формі ведмедика: як 11-річний Мікрошеф збирає донати для України та підкорює кулінарний світ".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: