fbpx
Сьогодні
Фото 18:59 24 Жов 2023

На Київщині лікарню обладнали сонячними панелями за підтримки Червоного Хреста: як працює це рішення

English version here

сайт Червоного Хреста

На Київщині у місті Вишневе завершені роботи з встановлення сонячних панелей для Вишнівської міської лікарні. Медичний заклад обслуговує понад 120 000 людей і тисячі ВПО, що наразі проживають у громаді. Тепер тут можуть надавати медичні послуги пацієнтам, навіть при аварійних відключеннях електроенергії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на сайт Червоного Хреста.

У чому проблема?

Український Червоний Хрест реалізовує багато великих проєктів з підтримки та відновлення об'єктів критичної інфраструктури в Україні, в тому числі підтримує медичні установи.

лікарню обладнали сонячними панелями

сайт Червоного Хреста

Генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко зазначає:

"Для нас важливо, аби люди мали змогу своєчасно отримати медичну допомогу, бо це питання збереження життя людей».

Яке рішення?

Реалізація проєкту стала можлива завдяки підтримці Українського Червоного Хреста та Естонського Червоного Хреста в ефективній співпраці з Міністерством охорони здоров'я України та Київською обласною військовою адміністрацією.

лікарню обладнали сонячними панелями

сайт Червоного Хреста

Наразі у лікарні працює стаціонар на 100 ліжок, діагностичне відділення з комп'ютерним томографом та портативним рентген апаратом, ендоскопічний й фізіотерапевтичний кабінети. Тому надзвичайно важливо під час війни своєчасно забезпечити автономність енергопостачання лікарні враховуючи можливі відключення електроенергії.

лікарню обладнали сонячними панелями

сайт Червоного Хреста

«Сонячна станція працює і генерує електроенергію незалежно від стану централізованого електропостачання, а також дає можливість безперервно, безпечно надавати медичну допомогу пацієнтам закладу. При проєктуванні даної станції були враховані потужності нашого закладу. У сонячний день — це 100% покриття потреби закладу. В осінньо-зимовий період ми зможемо забезпечити електроенергією до 30% нашої потреби, а саме відділення, де знаходяться найтяжчі пацієнти», — наголосила Наталія Скригіна, директор КНП «Вишнівська міська лікарня».

Як це працює?

Сонячні панелі було встановлено баластним методом без жодних змін в конструкції даху. 182 фотоелектричних елементи, загальною потужністю до 100 кВт у денний час повністю покривають потреби лікарні в електроенергії, паралельно відбувається заряд акумуляторних блоків на випадок аварійного відключення. Автономно, на заряді акумуляторів, заклад охорони здоров'я може працювати від 3 до 7 годин в залежності від навантаження. Система була протестована і введена в експлуатацію.

Загальна вартість проєкту становить близько 4,5 мільйонів гривень.

лікарню обладнали сонячними панелями

сайт Червоного Хреста

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: