Перше морське російське судно зайшло в порт окупованого Маріуполя, – мер Андрющенко

У порт тимчасово захопленого Маріуполя вперше зайшло судно морського класу російської федерації.

Про це радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив у Телеграмі, пише Рубрика.

"Це дуже погана новина. Ось для чого потрібно було днопоглиблення. Тепер це сталося – перше судно морського класу (не річка-море) вчора пришвартувалось біля причалу Судноремонтного заводу. Судно класу балкерів має власні крани та його повне навантаження (або DWT) становить набагато більше за 5 тис. тонн як в судах класу РМ-3", – повідомив Андрющенко.

Фото: Телеграм / Андрющенко

Фото: Телеграм / Андрющенко

Фото: Телеграм / Андрющенко

Він зауважив, що наразі невідомо, який саме вантаж привіз балкер. Підпілля продовжує спостереження.

"З огляду на те, що в Маріуполі немає чого завантажувати на таку вагу, саме доставка в Маріуполь та вивантаження є метою. Що саме – не важко здогадатись. Точно не будиночки для маріупольців. Військово-логістична мапа починає змінюватись. З іншого, це безумовно наближає бавовняний сезон в Приморському районі Маріуполя", – припустив радник мера.

Довідка

Раніше речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук повідомив, що росіяни поглиблюють дно в порту Маріуполя для вивезення награбованого з України.

"Я вважаю, що це більше пов'язано саме з цивільним судноплавством. Тому що, якщо мова йде про логістичне забезпечення саме військових, для цього в них є великі десантні кораблі, які не потребують великої глибини, які можуть фактично виходити на берег, і цих одиниць у них ще вісім штук. Тому, в принципі, все ж таки, це пов'язано саме з потребою і надалі вивозити награбовані з українських територій", – сказав Плетенчук.

За його словами, раніше була інформація, що росіяни намагаються побудувати нову трасу вздовж окупованих територій на півдні – Запорізька, Донецька, Херсонська область.

"Так, звісно, вони, мабуть, хочуть перестрахуватися, тому що вже навіть до них дійшло, що цьому так званому Кримському мосту там не місце, і ми неодноразово наголошували на тому, що його там не буде. Так, може це підстраховка", – сказав речник.

Він додав, що та система захисту Кримського мосту, яку Росія вибудовує навколо нього, не є продуктивною.

"Це стосується і протиповітряної оборони, і зараз в угрупуванні (яке охороняє міст – ред.) п'ять кораблів, чотири катери морської охорони, і ще ФСБ Росії для того, щоб охороняти цей об'єкт. Тому все, що вони могли, вони вже зробили. Включаючи притоплені баржі з загородженнями", – сказав Плетенчук.

Він зауважив, що той коридор, який залишили для судноплавства, і є слабким місцем, тому що заблокувати повністю периметр навколо цього мосту неможливо.

Також повідомлялось, що окупаційні війська, засипавши дві третини річища річки Кальміус в Маріуполі для облаштування переправи, критично порушили екосистему Приазов'я та Азовського моря.

Окрім того, росія перекинула у тимчасово окупований Маріуполь та район близько 5 тисяч нових резервів. Головна їхня відмінність – дві гармати на шевронах.

Свіжі дописи

  • Новини

В українського заводу проєкт USAID замовив 300 вагонів-зерновозів: у чому рішення

Цього року USAID в української компанії “Карпати” замовила 300 вагонів, що становить 45% річного замовлення.… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

“День вуличної музики та спорту”: до Києва повертається найбільший благодійний фестиваль

18 травня у Києві відбудеться “День вуличної музики та спорту” — найбільший благодійний музичний фестиваль,… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Артилерія та ППО: Данія виділила 750 млн євро на військову допомогу Україні

16 травня, данський уряд вирішив виділити Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро,… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Дуда під час поїздки до Катару заохочував місцевий бізнес до відбудови України

Під час візиту до Катару президент Польщі Анджей Дуда розповів про можливості для місцевого бізнесу… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Серед поранених очільник МВА: окупанти касетними боєприпасами обстріляли Вовчанську громаду

16 травня російські агресори вдарили касетними боєприпасами по селу Вовчанської громади Харківської області, внаслідок чого… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

У низці областей та Києві сьогодні знову вводитимуть графіки відключення світла, – ДТЕК

16 травня, починаючи з 16:00 у Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях будуть застосовуватись… Читати більше

Thursday May 16th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.