fbpx
Сьогодні
Відео 20:48 22 Жов 2023

Зеленський заявив, що Україна не зламається - вистоїть та вижене російське зло зі своєї землі

Фото: Офіс президента

Україна не зламається. Вистоїть. Витримає. І попри все вижене російське зло зі своєї землі.

Про це глава держави заявив у своєму традиційному вечірньому відеозвернені, пише Рубрика.

"Передусім щодо російського удару по терміналу "Нової пошти" під Харковом. Рятувальна операція завершилась, необхідна допомога надана усім постраждалим. Загалом їх 17. Шість людей вбиті цим ударом. Мої співчуття рідним та близьким загиблих", – зазначив Президент.

Він наголосив, що Україна обов'язково відповість росії на кожен прояв її терору і на цей удар також.

"Нічим терористи не зламають українську волю захищати й захистити свою державу, свою незалежність. Готовність людей працювати заради своєї держави, заради своєї України. Готовність битися, щоб ніколи в Москві не було жодної реальної підстави сподіватися, нібито Україна колись зламається. Не зламається. Вистоїть. Витримає. І попри все вижене російське зло зі своєї землі", – резюмував Зеленський.

Він зауважив, що головне – це фронт, наша оборона, наші дії, наші результати, допомога кожного та кожної тим, хто зараз у бою, на бойових постах, на позиціях.

"Щодня потрібен результат для України – вистояти проти російських штурмів, знищувати окупантів, рухатися вперед. Хоч на кілометр, хоч на 500 метрів, але вперед щодня, щоб покращувати українські позиції, щоб тиснути на окупантів. Це додає державі сили. Це мотивує весь світ допомагати нам. І це доводить, що терор Росії не спрацює", – наголосив Зеленський.

Він відзначив саме таких наших воїнів, які проявили себе особливо цими тижнями. Воїнів, які особливо допомогли Україні. На різних напрямках, у різних завданнях. Але однаково потужно, однаково результативно.

Глава держави зазначив, що наступний тиждень додасть іще можливостей для України – для нашої оборони, для нашого захисту від російського терору, для нашої Формули миру, яка продовжує обʼєднувати світ.

"Я сьогодні говорив з еміром Катару й подякував йому, зокрема, за готовність долучитися до наступної зустрічі щодо Формули миру, а також за незмінну підтримку нашої територіальної цілісності й суверенітету. Говорили й про посередництво Катару у звільненні депортованих та полонених українців.

Дякую всім у світі, хто допомагає Україні! Я дякую й усім у нашій державі, хто кожен день використовує так, щоб ми всі, весь український народ, стали сильнішими", – наголосив Президент.

Довідка

Нагадаємо, що російська армія, близько 22:15 21 жовтня атакувавши ракетами С-300 Харківщину, зруйнувала термінал "Нової пошти" у селі Коротич.

Внаслідок удару сталася значна руйнація будівлі терміналу, пошкоджені 7 вантажних автомобілів та 2 напівпричепи. Також на об'єкті сталася пожежа на площі близько 300 кв.м.

Повідомили, що 22 жовтня "Нова пошта" оголошує день жалоби.

"Ми будемо працювати та вшановувати кожного загиблого героя "Нової пошти". Кожного загиблого в цій війні", – додали у компанії.

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк відреагувала на ракетний удар по терміналу "Нової пошти", що розташований поблизу Харкова у селі Коротич.

"Знову жахливі кадри російської агресії проти цивільного населення в Україні – ракетний обстріл поштового відділення в Харкові забрав життя 6 людей, ще більше отримали серйозні поранення. Зневагу Кремля до життя має побачити весь світ", – написала Брінк.

За останніми даними, внаслідок атаки шестеро осіб загинули. Як відомо, 17 осіб отримали поранення.

На даний час правоохоронці ідентифікували тіло шостого загиблого внаслідок російського удару по терміналу "Нової пошти" під Харковом увечері 21 жовтня. 

Шостий ідентифікований загиблий — 30-річний житель Харкова, уродженець Кам'янки Дворічанської громади.

За словами Болвінова, для підтвердження особи загиблого експерти взяли ДНК у його батька.

"Батько й мати одразу його не впізнали через те, що тіло сильно обгоріло", — розповів начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.

До цього експерти ідентифікували за зовнішніми ознаками тіла п'ятьох загиблих.

Також Болвінов пояснив, чому на місці удару ракетою С-300 немає вирви:

 "Є такий варіант, що ракета могла у повітрі вибухнути, могла вибухнути на даху".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: