fbpx
Сьогодні
09:39 22 Жов 2023

ISW: окупаційні війська шукають прогалини в українській протиповітряній обороні

English version here

Для ударів по українських тилах російські загарбники почали поєднувати ракети, керовані бомби та ударні безпілотники: таким чином вони намагаються знайти прогалини в українській протиповітряній обороні, готуючись до ударів взимку.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначили військові аналітики, за даними Південного оперативного командування, в ніч з 20 на 21 жовтня російські війська завдали ударів:

  • невідомими ракетами класу "повітря-земля" по Миколаївській, Херсонській та Одеській областях;
  • ракетами Х-59 у Кривому Розі, Дніпропетровській області, Миколаївській і Херсонській областях;
  • крилатими ракетами "Іскандер-К",
  • БпЛА "Шахед" у Кривому Розі.

У Південному оперативному командуванні зазначили, що:

Окрім того, українське ОК "Південь" повідомило, що російська тактична авіація одночасно випустила 30 модифікованих керованих авіабомб (КАБ) по прифронтовій частині Херсонської області. Раніше російські війська ніколи не застосовували таку комбінацію озброєнь.

Заява керівниці пресцентру Південного оперативного командування Гуменюк перегукується з попередженням речника ВПС України полковника Юрія Ігната від 8 жовтня про те, що російські війська посилюють свою кампанію ударів безпілотників напередодні зими.

Ключові висновки ISW за 21 жовтня:

  • Українські сили, ймовірно, відбили чергові посилені наступальні зусилля росії на Авдіївському напрямку за останні кілька днів і завдали ще більших втрат особовому складу та техніці російським військам у цьому районі.
  • Російські війська щосили намагаються перешкодити зусиллям України щодо постачання та зміцнення нещодавно захоплених позицій на східному (лівому) березі Херсонської області.
  • Українські сили продовжили контрнаступальні операції під Бахмутом та на заході Запорізької області 21 жовтня.
  • Опальний депутат Держдуми міста Москви Євген Ступін 20 жовтня офіційно звернувся до Федеральної служби безпеки росії (фсб) з проханням провести розслідування щодо мера Москви Сергія Собяніна за "розголошення державної таємниці".
  • Російські війська продовжували наступальні дії вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, поблизу Бахмута, поблизу Авдіївки, на південний захід від Донецька, у прикордонній зоні Донецько-Запорізької області та на заході Запорізької області та просувалися на різних ділянках фронту.
  • Повідомляється, що федеральний уряд росії вживає заходів для виправлення деяких розбіжностей у ставленні до особового складу нерегулярних і регулярних формувань.

Нагадаємо, що у ніч на 22 жовтня російські загарбники знову атакували Україну ударними безпілотниками, керованими авіаційними та зенітними ракетами, захисники неба збили чотири повітряні цілі.

Унаслідок чого ворожа ракета С-300 влучила у термінал перевізника "Нова пошта": 6 людей загинули та 16 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: