fbpx
Сьогодні
12:50 21 Жов 2023

У військовій адміністрації Києва розповіли про багаторівневу систему ППО столиці

[;ua]Фото: Ілюстративне DEFENCE UAPhoto:Illustrative DEFENCE UA

На цей час навколо столиці побудована багаторівнева система протиповітряної оборони, яка складається з різних видів озброєння. Водночас жодна ППО, в тому числі і Києва, не гарантує повний захист.

Про це розповів начальник КМВА Сергій Попко, пише ТСН.

Очільник військової адміністрації вкотре наголосив, що жодна протиповітряна оборона у світі не гарантує завжди 100% безпеки, навіть "Залізний купол" в Ізраїлі.

"Повітряні тривоги лунають коли загрожує реальна небезпека. Тому всі повинні бути відповідальними за своє життя і життя та здоров'я своїх рідних і близьких", зазначив Попко.

Керівник КМВА також вчергове закликав усіх мешканців столиці, а ще бізнес власним прикладом, настановами мотивувати людей перебувати в укриттях.

До того ж Попко розповів деякі секрети багаторівневої системи ППО столиці.

"Вона складається із мобільних вогневих груп, зенітно-ракетних комплексів різної дальності. На озброєні мобільних груп стоять: ЗРК -"Оса", "Avenger"; ПЗРК – "Piorun", "Ігла", "Стріла", "Stinger", "Martlet", RBS -70; ЗСАУ "Gepard", ЗСУ "Шилка", ЗУ-23 тощо", – розповів він.

Що стосується зенітно-ракетних комплексів, то, за словами Попка, це С-300, "Бук ", С-125, "NASAMS", "IRIS-T", "Crotale", "Patriot".

"Ми систематично і сплановано підвищуємо ефективність ППО Києва. Зокрема, збільшуємо кількість мобільних вогневих груп, які захищають небо у складі сил ППО. Також ведеться робота із удосконалення їхнього технічного оснащення", зазначив начальник КМВА.

Що відомо про інциденти щодо ППО Києва

У ніч на 10 вересня російські загарбники в черговий раз атакували Україну дронами-камікадзе. У столиці та Київській області працювала протиповітряна оборона.

Після ночі атаки агентство Reuters опублікувало в мережі фото, де зафіксовано роботу систем ППО в Києві. Ці зображення розповсюдили найбільші українські Telegram-канали. У Повітряних силах влаштували перевірку.

Зазначимо, що раніше правоохоронці Служби безпеки України встановили особи шістьох мешканців столиці, які незаконно поширювали інформацію про роботу сил протиповітряної оборони під час масованої ракетної атаки рф на Київ.

Окрім того, як писала Рубрика, ще дев'ятьох громадян затримали поліціянти у Києві, які знімали роботу протиповітряної оборони під час чергової російської атаки на столицю, а потім виклали відео у соціальних мережах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: