fbpx
Сьогодні
12:35 20 Жов 2023

У "Дію" додали карту з пунктами незламності: як працює це рішення

Відтепер у сервісі "Дія" можна знайти найближчий до себе пункт незламності, подивитися графік роботи та зручності і прокласти маршрут.

Про це повідомляє пресслужба "Дії" в Telegram, передає Рубрика.

У чому проблема?

В Україні провели масштабну перевірку стану бомбосховищ по всій країні. Результати були невтішними. Через це президент Володимир Зеленський доручив посилити кримінальну відповідальність за неналежне утримання укриттів та ненадання до них доступу.

Причиною для перевірок стала трагедія, яка сталася під час обстрілу Києва 1 червня, коли троє людей, зокрема дитина, загинули після того, як не змогли потрапити в укриття, оскільки воно було закрите.

Яке рішення?

У застосунку "Дія" сьогодні, 20 жовтня, запустили карти Пунктів незламності в Україні. Крім даних про розташування найближчих об'єктів, громадяни зможуть дізнатися маршрут і графік, а також які умови в даному укритті

Фото: ДІЯ

"Це дозволить людям, у разі потреби, отримати доступ до світла, тепла, води чи інтернету", — зазначає глава уряду.

Як це працює?

"Знайти найближчий Пункт незламності, перевірити, чи є там усе необхідне, та побудувати маршрут тепер можна за кілька кліків – у Дії", – йдеться у повідомленні.

Як це працює: потрібно зайти в "Дію" – натиснути Послуги – Пункти незламності – обрати свою область та завантажити мапу – перейти до мапи та надати доступ до своєї геолокації.

"Дія покаже Пункти незламності в радіусі 1,5 км. Якщо не хочете ділитися своїм розташуванням, можете знайти пункти вручну", – пояснили в "Дії".

Також можна застосувати фільтри та прокласти маршрут.

Серед фільтрів:

  • інтернет,
  • мобільний зв'язок,
  • генератор,
  • пандус тощо

Таку карту в програмі можна завантажити навіть офлайн, якщо не буде світла та зв'язку. Потрібно лише завантажити карту обраного регіону в "Дії".

"Інтернет вам знадобиться один раз – при завантаженні мапи, далі зможете користуватися сервісом й офлайн", – кажуть в "Дії".

При цьому, з безпекових міркувань, пункти незламності в Херсонській, Донецькій, Запорізькій та Луганській областях не відображатимуться.

Також частково в Харківській, Чернігівській, Дніпропетровській, Миколаївській.

"Згодом розширимо функціонал послуги. Зможете подивитися фотографії Пунктів незламності, поставити оцінку, залишити відгук і т.д." — додав Федоров

Нагадаємо, що Державна служба з надзвичайних ситуацій за дорученням Кабміну та РНБО провадила роботу зі створення єдиної Інформаційної системи "Облік і візуалізація фонду захисних споруд цивільного захисту".

Як повідомлялось, із середини жовтня в Україні на 96 залізничних вокзалах почали працювати "пункти незламності".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: