fbpx
Сьогодні
20:00 20 Жов 2023

Екоактивістка Грета Тунберг підтримала Палестину та Газу

Шведська екоактивістка Грета Тунберг підтримала палестинців у Секторі Гази, а в соціальних мережах поширила публікацію, у якій йдеться, що на цій території «відбувається геноцид». Речник ізраїльської армії розкритикував її за це.

Про це пише Politico, повідомляє Рубрика.

Так, Тунберг сказала, що «світ повинен висловитися і закликати до негайного припинення вогню, справедливості та свободи для палестинців і всіх постраждалих цивільних».

"Сьогодні ми страйкуємо на знак солідарності з Палестиною та сектором Гази. Світу необхідно висловитися та закликати до негайного припинення вогню, справедливості та свободи для палестинців та всіх постраждалих цивільних осіб", – підписала Тунберг фото, на якому вона та група молодих людей тримають плакати у підтримку Гази.

Екоактивістка Грета Тунберг підтримала Палестину та Газу

У відповідь речник ізраїльської армії Ар'є Шаруз Шалікар сказав виданню Politico: 

«На мій погляд, той, хто будь-яким чином ідентифікує себе з Гретою в майбутньому, є прихильником терору».

«Грета зараз демонструє солідарність з Газою, не кажучи ні слова про масові вбивства ізраїльтян. Це показує, що вона насправді не на боці палестинців, коли приховує терор з боку палестинців чи ХАМАСу або "Ісламського джихаду", ніби цього не існує», — додав він.

Пізніше Ар'є Шаруз Шалікар просив вибачення за свої зауваження щодо прихильників Тунберг.

Що відомо про події в Ізраїлі

Нагадаємо, що вранці 7 жовтня, палестинське терористичне угруповання ХАМАС, яке контролює сектор Гази, завдало масованого ракетного удару по Ізраїлю. Разом з тим бойовики прорвалися на ізраїльську територію.

Терористам вдалося захопити низку населених пунктів, але вже за кілька днів армія Ізраїлю повернула під контроль 100% території.

Зазначимо, що Ізраїль оголосив про "стан війни" та початок контртерористичної операції "Залізні мечі" і завдає ударів по об'єктах на території сектора Гази. Було вражено 200 таких об'єктів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: