Комісія з журналістської етики засудила вислів телеведучої щодо порівняння поведінки путіна з аутизмом

Комісія з журналістської етики засудила висловлювання ведучої єдиного телемарафону, яка під час спілкування в етері порівняла поведінку путіна з аутизмом: пізніше вона вибачилася за свої слова.

Як відомо, 18 жовтня 2023 року ведуча Ольга Нємцева спілкувалася в ефірі з радником голови Офісу президента Михайлом Подоляком.

Темою розмови була заява російського лідера про те, що нібито Україна вже хоче перемовин з кремлем. Чиновник говорив про поведінку путіна під час візиту у Китай.

"Якщо українська сторона хоче реально переговорного процесу, то треба робити це не якимись театральними жестами, а перше, що зробити: скасувати декрет президента України, який забороняє вести переговори (йдеться про переговори саме з путіним – ред.)", – нахабно заявив російський диктатор.

Зокрема, господар Кремля приписав заяви про начебто необхідність перемовин України з рф очільнику Євродипломатії Жозепу Боррелю.

"Це правильна трансформація.Ось там пан Боррель про це вже говорить. За це похвалю. Але цього не достатньо. Потрібно робити конкретні кроки, якщо справді є бажання домовлятися", – заявив путін.

Подоляк зазначив, що російський диктатор сам придумав те, що Україна готова на переговори з рф.

"Це ще одна ознака того, що людина вже абсолютно усвідомлює, що є ізолянтом"", – сказав тоді Подоляк.

Фото: Скріншот з відео телемарофону

У відповідь ведуча сказала: "Так, дуже схоже на аутизм".

Комісія з журналістської етики висловила стурбованість та засудила "практику стереотипізації людей з аутизмом".

"Це є грубим порушенням журналістської етики. Такі слова поширюють упередження до людей з аутизмом та можуть містити ознаки мови ворожнечі, а зрештою призвести до дискримінації", наголосили у заяві комісії.

Там також нагадали, що розлади аутистичного спектра – це не хвороба. Це стан, який виникає внаслідок порушення розвитку головного мозку і характеризується вродженим та всебічним дефіцитом соціальної взаємодії та спілкування.

"Безумовно, варто обговорювати поведінку та надавати оцінку діям російського диктатора Володимира Путіна, який з 2014 року розпочав кровопролитну військову агресію в Україні. Однак, робити це у недискримінаційний спосіб відносно людей з аутизмом", зауважують у комісії.

Утім, як повідомив "Детектор медіа", вже ввечері 18 жовтня ведуча в ефірі телемарафону попросила вибачення у глядачів.

"Я хочу сказати, що в розмові з Михайлом Подоляком припустилася помилки. Прошу вибачення. Моя ремарка була недоречною", – сказала Ольга Нємцева.

Довідка

Аутизм – це порушення розвитку, спричинене відмінностями в мозку. Люди з аутизмом часто мають проблеми з соціальними комунікаціями та взаємодією, а також обмежену або повторювану поведінку чи інтереси.

Нагадаємо, що Рубрика писала про Костю, якому 18 років і у нього аутизм. Вісім років тому хлопець разом із сім'єю поїхав із рідного Донецька, а тепер допомагає своїм талантом у тилу. 

З "Кицею-захисницею" на грудях, "Бойовим голубом" на торбинці та "Паляницею" — на ноутбуці. Одяг та мерч із малюнками Кості Краснова рятує наших захисників. Виручені кошти за речі з його персонажами йдуть на броніки. Читайте докладніше про це у нашій статті: ""Киця-захисниця" та "Привид Києва": як хлопець з аутизмом допомагає армії".

Свіжі дописи

  • Новини

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ налічує понад 3300 актуальних вакансій: які найпопулярніші

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ за пів року наростив обсяг вакансій до всіх родів військ,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Стефанчук зустрівся з Ердоганом: обговорили Формулу миру та звільнення військовополонених

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ході свого візиту в Туреччину зустрівся з президентом Реджепом… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Как влияют новости на курс криптовалют: анализ и примеры

Криптовалютная индустрия неустанно развивается и изменения, которые в ней происходят, оказывают существенное влияние на цену… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міненерго: остаточне рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято

У зв'язку з сьогоднішньою ситуацією в енергосистемі, скоріш за все, тарифи на електроенергію в Україні… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Фіцо все ще оперують, він – у тяжкому стані. Замах скоїли з політичних мотивів: уряд Словаччини

Міністри оборони та внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк та Матуш Шутай Ешток заявили, що прем'єр-міністр… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.