fbpx
Сьогодні
10:19 18 Жов 2023

У розвідці Британії вважають, що прорив військ рф до Куп'янська та Лиману є малоймовірним

Фото: Getty Images

Протягом останніх двох тижнів окупаційні російські війська дещо наростили наступальну активність на напрямку Куп'янськ-Лиман, однак значний оперативний прорив армії рф там є малоймовірним.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства оборони Британії станом на 18 жовтня.

Як зазначили британські аналітики, на напрямку Куп'янськ-Лиман російські окупанти посилили обстріли, а підрозділи 6-ї та 25-ї загальновійськових армій і 1-ї гвардійської танкової армії здійснювали атаки. Однак з обмеженим успіхом.

У розвідці припускають, що ця активність є частиною триваючого російського наступу, який почався 10 жовтня та ведеться на кількох напрямках на сході України.

Метою російських окупантів на напрямку Куп'янськ-Лиман, як зазначили у відомстві, є просування на захід до річки Оскіл для створення буферної зони навколо Луганської області.

"За останні місяці ЗС РФ наростили бойовий потенціал на напрямку Куп'янськ-Лиман. Однак українські війська зберігають тут значну оборонну присутність, і малоймовірно, що сухопутним військам РФ вдасться досягти значного оперативного прориву", наголосили у розвідці

Нагадаємо, що Інститут вивчення війни (ISW) в аналізі за 6 жовтня вказував на відновлення наступальних операцій окупантів у районі Куп'янська. Однак також не бачив можливості успіху "деградованих елементів" російських сил, які діють на цьому напрямку.

Також американські аналітики повідомляли, що у Донецькій області в районі Авдіївки російські наступальні операції зазнають невдач.

Ситуація на Куп'янському напрямку

Варто зазначити, що ситуація на напрямку Лиман-Куп'янськ загострилася ще влітку. Росіяни посилили атаки, намагаючись прорватися до річки Оскіл.

Військові частини, які ведуть оборону в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання військ "Лиман" відвідав командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський. Він зазначив, що ситуація на Куп'янському та Лиманському напрямках останніми днями суттєво загострилась.

Як наголосив Командувач, російські агресори, після завданих їм втрат, за два місяці відновилися та розпочали активні наступальні дії в районі Макіївки на Луганщині, а згодом і на Куп'янському напрямку. На сьогодні там тривають важкі бої.

Однак керманич Сухопутних військ наголосив, що українські бійці були готові до такого розвитку подій і дають гідну відсіч окупантам. Противник зазнає значних втрат і не досягнув суттєвих успіхів, каже командувач.

Своєю чергою, начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш повідомив, що на Лимано-Куп'янському напрямку ворог відновив бойові дії, застосовуючи штурмові роти.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: