fbpx
Сьогодні
10:42 18 Жов 2023

Барабаш: російський наступ в районі Авдіївки став наймасштабнішим з 2014 року, але це ще не кінець

Фото: facebook Генштаб ЗСУ

російські загарбники влаштували наймасштабніший наступ на Авдіївку, якого не було з 2014 року. І хоча на разі в місті відносно тихо, очікується нове загострення.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на коментар начальника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша в ефірі телемарафону.

"Я точно можу сказати, що це наймасштабніший наступ, який був взагалі на Авдіївку за всі часи війни, починаючи з 2014 року. Але це ще не кінець тієї історії, яку вони почали 10 жовтня", – зазначив він.

Барабаш зазначив, що так зване "затишшя" – зменшення обертів ворога, яке спостерігається наразі, говорить про наступне.

"Вони на даний момент видохлись, ситуацію сили опору на нашому напрямку дійсно стабілізували. Але це ще повториться, це ще не кінець", – підкреслив він.

За словами Барабаша, зараз наразі ситуація вже четверту добу по території громади "трохи тихіше, відверто тихіше"

"Менше обстрілів, менше ракетних ударів, менше навіть штурмових дій по позиціях. Хоча на позиціях тихіше не стає, там тривають обстріли і стрілецькі бої цілодобово, тобто на позиціях дуже гаряче залишається", – констатував він.

За даними голови МВА, ворог зараз перегруповується, відтягує три ночі поспіль техніку, яку він може відтянути в більш глибші тили, щоб відремонтувати та поставити знову в стрій.

"І бачимо, що найближчими днями, скоріш за все, буде знову загострення на нашому напрямку", – додав Барабаш.

Нагадаємо, з початку минулого тижня російські окупанти активізували наступ на Авдіївку у Донецькій області. Ворог посилено обстрілює місто та сусідні населені пункти. Ситуація у місті залишається напруженою.

За даними Генштабу, у районі Авдіївки минулого тижня війська РФ здійснили понад 100 невдалих спроб витіснити підрозділи ЗСУ із займаних позицій в районах східніше Степового, Ласточкиного, Тоненького, Кераміка, Северного, Невельського, Нетайлово та Первомайського Донецької області.

Протягом останніх двох тижнів окупаційні російські війська дещо наростили наступальну активність на напрямку Куп'янськ-Лиман, однак значний оперативний прорив армії рф там є малоймовірним.

Нагадаємо, що Інститут вивчення війни (ISW) в аналізі за 6 жовтня вказував на відновлення наступальних операцій окупантів у районі Куп'янська. Однак також не бачив можливості успіху "деградованих елементів" російських сил, які діють на цьому напрямку.

Також американські аналітики повідомляли, що у Донецькій області в районі Авдіївки російські наступальні операції зазнають невдач.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: