fbpx
Сьогодні
08:30 17 Жов 2023

Українські Сили оборони завдали удару по аеродромах біля окупованих Бердянська та Луганська

English version here

Фото: Ілюстративне

У ніч на 17 жовтня українські оборонці завдали ударів по гелікоптерах та обладнанню російських окупаційних військ на аеродромах поблизу тимчасово окупованих Бердянська та Луганська.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Центра стратегічних комунікацій ЗСУ.

Як повідомляють, офіційно підтверджена інформація, що удари були успішними. Однак про їхні конкретні результати не повідомили.

ЗСУ вразили гелікоптери

Фото: СтратКом ЗСУ / AFU StratCom

Відмітимо, що в місцевих пабліках у ніч на 17 жовтня зявилося відео з вибухами нібито у Бердянську. Там відбувалася детонація боєприпасів у районі місцевого аеродрому за повідомленнями місцевих жителів. 

Про це також повідомив український очільник Мелітополя Іван Федоров і оприлюднив відео.

"Поки ми спали, Збройні Сили України зменшили кількість оркольотів на аеродромі Бердянська.

Мешканці міста пів ночі слухали чудові "треки" роботи "певео", прильотів та детонації боєприпасів", написав очільник міста у повідомленні.

Пізніше стало відомо, що за даними Генштабу ЗСУ, результатами ударів є два російські вертольоти, склад боєприпасів, а також артсистема противника.

Що відомо про ситуацію в тимчасово окупованих Луганську та Бердянську

Все частіше лунають у Бердянську Запорізької області вибухи, переважно у районі аеродрому. Саме він із початком повномасштабного вторгнення окупанти використовують для накопичення своїх підрозділів, а також для базування гелікоптерів.

Нагадаємо, що 14 серпня, в окупованому Бердянську пролунав вибух в районі порту.

А наприкінці червня у Бердянську сталася серія вибухів, було більше, ніж 10 "бавовн".

Останнім часом і в окупованому Луганську все частіше лунають вибухи. На кшталт, 25 вересня під Луганськом теж було гучно, а в мережі повідомляли про "приліт" за складом боєприпасів росіян на заводі з виробництва радіотехніки та радіоелектроніки "Юність".

Також, 16 червня, у тимчасово захопленому Ювілейному, Луганської області, було чути звуки, схожі на вибухи. Тоді у ЗСУ оприлюднили відео ураження складу ракетного озброєння росіян на Луганщині.

Також додамо, що у Луганську розміщується велика кількість російських окупантів. За даними Генштабу ЗСУ, росіяни перетворюють лікарні в місті у шпиталі для поранених загарбників.

Як писала Рубрика, загалом на тимчасово окупованих українських територіях, а також в Криму, російська федерація зосередила понад 420 тисяч своїх військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: