fbpx
Сьогодні
18:21 17 Жов 2023

Україна отримала від США всі обіцяні танки Abrams

English version here

Україна отримала 31 танк M1A1 Abrams американського виробництва, які обіцяв передати військовим президент США Джо Байден.

Про це заявив представник армії США у Європі та Африці полковник Мартін О'Доннелл "Голосу Америки", повідомляє Рубрика.

"Всі українці, які тренувалися на танках разом з американськими військами в Німеччині, також повернулися в Україну разом із боєприпасами та запасними частинами до танків", – сказав він.

Однак О'Доннелл зауважив, що для, щоб Abrams потрапили безпосередньо на поле бою необхідно певний час. За його словами, "українським військам слід переконатися, що мають необхідні елементи підтримки, і визначитися, коли і де використовувати танки для досягнення максимального ефекту проти російських військ".

"Я думаю, що Україна буде обачна в тому, коли і де вона використовуватиме американські танки", – підкреслив він.

Що відомо про Abrams для України

Нагадаємо, США пообіцяли передати Україні 31 танк Abrams. Спочатку у Вашингтоні анонсували передачу версії M1A2, але пізніше через довгі терміни постачання надати захотіли версію M1A1.

Сполучені Штати прибрали деякі секретні технології з танків Abrams, які планують відправити в Україну, оскільки побоюються, що вони можуть потрапити до рук армії рф на полі бою.

У Пентагоні ще в березні заявляли, що передачу танків хочуть завершити до осені 2023 року. Більш точні терміни поставок поки невідомі.

У понеділок, 15 травня, міністерство оборони США підтвердило прибуття 31 танка Abrams в Німеччину для навчання українських екіпажів.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков зазначав, що американські танки не будуть брати участь у цьому контрнаступі ЗСУ.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що американські танки Abrams, які обіцяли передати Сполучені Штати, можуть взяти участь вже у цьому контрнаступі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: