fbpx
Сьогодні
13:58 17 Жов 2023

Удар ЗСУ по аеродромах Бердянська й Луганська: ССО підтвердили ураження 9 гелікоптерів рф та ППО ворога

Унаслідок удару українських Сил оборони в ніч на 17 жовтня по аеродромах поблизу Бердянська та Луганська, російські окупанти зазнали значних втрат: знищені дев'ять гелікоптерів різних модифікацій, склад боєприпасів та установка протиповітряної оборони.

Про успішну операцію DRAGONFLY розповіли Сили спеціальних операцій України, цитує Рубрика.

У ССО розповіли, що раніше отримали інформацію про те, що загарбники активно використовують аеродроми в окупованих Бердянську та Луганську, а також, що там перебуває значна кількость авіаційної та спеціальної техніки й боєприпасів.

Після підтвердження інформації, в ніч із 16 на 17 жовтня, українські Сили оборони завдали ударів.

За останніми даними у Бердянську та Луганську знищено:

  • дев'ять вертольотів різних модифікацій,
  • спеціальну техніку, що знаходилася на аеродромах,
  • пускову установку ППО,
  • склад боєприпасів

Окрім того, стало відомо, що також пошкоджені злітні смуги аеродромів.

Як наголошують, Склад боєприпасів:

  • у Бердянську детонував до 4 ранку,
  • у Луганську – до 11 ранку.

Також повідомили, що є втрати окупантів у живій силі. Вони "становлять десятки загиблих та поранених". Тіла досі дістають з-під завалів, зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, у ніч на 17 жовтня українські оборонці завдали ударів по гелікоптерах та обладнанню російських окупаційних військ на аеродромах поблизу тимчасово окупованих Бердянська та Луганська.

Зі слів речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, для України є дуже важливим атакувати аеродроми російських сил у Луганську та Бердянську, оскільки там базуються вертольоти, які працюють близько до лінії фронту. Саме вони можуть вражати військову техніку Сил оборони.

Окрім того, воїни оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" на Донеччині за тиждень знищили вже три російських літаки Су-25.

Як писала Рубрика, 16 жовтня, на фронті воїни ЗСУ ліквідували ще 800 російських загарбників, таким чином втрати військ росії з початку повномасштабного вторгнення вже склали майже 289 з половиною тисяч солдатів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: