Новини

Удар по селу Гроза: поліція закінчила ідентифікацію тіл загиблих

Сьогодні, 17 жовтня, слідчі закінчили ідентифікацію тіл загиблих унаслідок російського ракетного удару в селі Гроза Харківської області.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Нацполіції України.

Триває видача тіл і фрагментів тіл родичам та знайомим загиблих в селі Гроза: харківські слідчі завершили ідентифікацію. Російський Іскандер-М вбив 59 цивільних громадян. До сьогодні близькі та знайомі загиблих забрали 49 тіл. 5 постраждалих з пораненнями знаходяться в лікарні. Їх стан стабільний.

Фото: Нацполіції України.

«Сьогодні слідчі працюють у морзі, де відбувається видача тіл та їх фрагментів, які на початковому етапі розслідування не були ідентифіковані, — повідомив Олександр Кобилєв. – На теперішній час вони ідентифіковані і ми можемо передати їх родичам для того, щоб вони змогли провести своїх близьких в останню путь», – йдеться у повідомленні.

Фото: Нацполіції України.

Нагадаємо, що 5 жовтня приблизно о 13:25 російські військові вдарили по селу Гроза Куп'янського району Харківської області.

За попередніми висновками, окупанти випустили ракету "Іскандер", яка влучила в кафе-магазин. Як повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, російсько-окупаційні війська влучанням "Іскандеру" вбили 59 людей.

Фото: Нацполіції України.

Всі жертви — місцеві мешканці: пенсіонери, медики, фермери, вчителі, підприємці. Вони загинули цілими родинами у декілька поколінь.

Як відомо у кафе перебували приблизно 60 людей, у  той час там відбувалися поминки місцевого жителя — загиблого військового.

Тоді міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що є підозра, що ракету могли "навести". За його словами, не виключено, що це міг зробити хтось із місцевих. Інформацію щодо місця проведення поминального обіду, а також щодо кількості людей, які будуть на ньому присутні, навідники отримали від місцевих мешканців, або осіб, які на той час перебували в цьому населеному пункті.

Свіжі дописи

  • Новини

Кабмін змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах

Уряд вніс зміни в Порядок бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану. Про це повідомляє… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Прогноз погоди на вихідні 11–12 травня: хотілося б тепліше

За даними Sinoptik.ua, погода у вихідні буде мінливою, вельми прохолодною, з невеликими дощами. Про це… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Посилення контролю за дотриманням санкцій ЄС проти рф: п’ять країн підписали у Вільнюсі угоду

У Вільнюсі Фінляндія, Естонія, Литва, Латвія та Польща підписали угоду про посилення контролю за дотриманням… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

В уряді не виключають, що в Україні можуть зрости тарифи на світло: потрібні ресурси

В Україні можуть зрости тарифи на світло, в уряді не виключають. Цей варіант обговорюють, оскільки потрібні… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Євробачення-2024: стали відомі переможці другого півфіналу

У шведському місті Мальме 9 травня відбувся другий півфінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2024, де за… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

В ISW зазначають, що війська рф помітно збільшили темпи атак

Війська російської федерації за останній місяць помітно збільшили темпи наземних атак на сході України. Про… Читати більше

Friday May 10th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.