Кулеба: майже 60 компаній з 23 країн світу вироблятимуть зброю спільно з Україною

Нещодавно за ініціативи України був створений Альянс оборонних індустрій, до якого вже долучилися 59 іноземних компаній із 23 країн світу.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Як зазначив очільник зовнішньополітичного відомства, такий Альянс спонукає до "конкретних зобов'язань" з боку іноземних підприємств разом з українською стороною створювати необхідне озброєння.

Кулеба також наголосив, що робота з нарощування виробництва різних типів боєприпасів та зброї в країнах Північноатлантичного альянсу розпочалася ще минулого року.

Це відбулося на тлі зменшення наявних запасів у державах-членах НАТО, які передавалися Україні в рамках військової допомоги.

Тепер новостворений Альянс оборонних індустрій зміг "мінімізувати" ризик вичерпання запасів снарядів та озброєнь.

Як раніше говорив Кулеба, відтепер Київ "не просто тягне в Україну іноземну зброю", а інтегрує український ОПК в натівську оборонну промисловість. Міжнародний форум оборонних індустрій відкрив нову еру в розвитку української "оборонки".

Що відомо про Перший Міжнародний форум оборонних індустрій (DFNC1)

Нагадаємо, що Україна провела Форум оборонних індустрій. У ньому взяли участь як вітчизняні, такі і іноземні виробники зброї.

Як відомо, 252 оборонні компанії із понад 30 країн світу долучилися до участі у першому Форумі оборонних індустрій в Києві.

Це виробники танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення та власники унікальних складних технологій з держав-партнерів. Крім того, долучилися українські державні та приватні підприємства оборонно-промислового комплексу – як розгалужені групи компаній, так і defence-tech стартапи.

Як зауважив на Форумі Зеленський, в Україні створять спеціальний оборонний фонд, який буде наповнюватися дивідендами від державних оборонних активів та прибутку від продажу російських конфіскованих активів.

Свіжі дописи

  • Новини

Міжнародну нагороду “За хоробрість” отримала українська підполковниця поліції Яценко

Дружина Президента Олена Зеленська повідомила, що українська підполковниця поліції Марія Яценко отримала важливу міжнародну нагороду… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Гелікоптер із президентом Ірану здійснив жорстку посадку

Ймовірно, вдень 19 травня вертоліт, який перевозив президента Ірану Ібрагіма Раїсі потрапив в аварію. Про… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

На Харківському напрямку після “затишшя” зранку російські війська знову активізувались

Після "затишшя", яке спостерігалося з ранку 19 травня на Харківському напрямку, ворог знову активізувався. Російські… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

У Харкові дві російські ракети вдарили по цвинтарю та місцю відпочинку, є постраждалі

Удень 19 травня росіяни атакували ракетами Харків. Під ворожим ударом опинилися цвинтар та популярне місце… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

В Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій: Зеленський із дружиною відвідали “Биківнянські могили”

Сьогодні, 19 травня, в Україні відзначається День пам’яті жертв політичних репресій. Президент Володимир Зеленський із… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Війська рф вдарили ще й по Куп’янському району: від влучань загинули 5 мешканців

Російсько-окупаційні війська 19 травня завдали ударів по Куп’янському району Харківської області: відомо про загиблих та… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.