fbpx
Сьогодні
Фото 20:47 16 Жов 2023

Рішення для перемоги: у Тернополі під час "Файнозабігу" зібрали 275 тисяч для армії

English version here

У Тернополі 15 жовтня відбувся перший за кілька років благодійний забіг. До спортивної ініціативи долучилися понад 600 бігунів зі всієї України: військові, представники бігових клубів зі Львова, Кривого Рогу, Чернігова, олімпійці та корпоративні команди.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на  пресслужбу благодійного фонду «МХП-Громаді».

У чому проблема?

Головна ціль забігу – підтримка військових. 105 бригада ТрО сформувалася на Тернопільщині ще 5 років тому.

"З початку повномасштабного вторгнення до неї приєдналися тисячі добровольців. З того часу захисники боронять кордони Сумської, Харківської, Запорізької та Донецької областей. Зараз для виконання бойових задач бригаді необхідне спеціальне військове обладнання. Щоб допомогти їм з цим, наш фонд спільно з партнерами й організував цей «Файнозабіг»», – розповідає Ірина Семко, керівниця групи соціального розвитку Благодійного фонду «МХП – Громаді».

у Тернополі під час

Яке рішення?

Організували півмарафон Благодійний фонд «МХП-Громаді» та біговий клуб ShypShyna Run Club. Також захід відбувся за підтримки Тернопільської міськради, Тернопільської ОДА, БФ HOPE.UA.

Учасники були з усіх регіонів України. Серед переможців на різні дистанції та в різних вікових категоріях були представники Одеси, Мукачева, Ужгорода, Чернігова, Львова, Маріуполя, Сєвєродонецька, Києва, Кривого Рогу, Калуша та інших міст. Участь брали самі військові зі 105-ї бригади, для якої збирали кошти, та професійні спортсмени. Так, була присутня олімпійка, легкоатлетка, бронзова медалістка чемпіонату Європи Ольга Нижник. 2012-го вона брала участь в Олімпійських іграх у Лондоні, де посіла 20 місце.

у Тернополі під час

Як працює це рішення?

Бігуни змагалися на декількох дистанціях: півмарафон (21 км), десятка (10 км), пʼятірка (5 км). Діти брали участь у забігах на 100 та 200 м. Маршрути пролягали через набережну. Учасники півмарафону двічі мали пробігти навколо Тернопільського ставу.

у Тернополі під час

Загалом зареєструвались орієнтовно 600 дорослих учасників та 70 дітей. Щоб заохотити спортсменів,  партнери заходу підготували грошові призи та подарунки учасникам.

Для комфорту учасників облаштували намети-переодягальні, місця для зберігання особистих речей, намети, де можна було перекусити та відновити сили. Також облаштували сцену для нагородження учасників.

у Тернополі під час

Усі кошти, зібрані під час реєстрації на «Файнозабіг», а це – 275 тис. грн, передали на військові потреби 105-ї окремої бригади ТрО ЗСУ.

у Тернополі під час у Тернополі під час

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: