Олімпійський ліс: українські спортсмени на Прикарпатті висадили молоді дерева

Понад півсотні спортсменів приїхали на Прикарпаття, щоб взяти участь в семінарі Асоціації олімпійців України та приєднатися до висадження молодого лісу.

Про це повідомляє "Галицький кореспондент".

Як розповіли у виданні, після традиційних спортивних заходів спортсмени продовжили справу колег минулих років і висадили на Тисмениччині молодий ліс.

Повідомляють, що лісівники філії "Івано-Франківське лісове господарство" заздалегідь підготували ділянку під посадку. З місцевого розсадника у Тисменицькому лісництві приготували лісові культури дуба звичайного і клена-явора.

Фото: Галицький Кореспондент

До висадження дерев приєдналися олімпійці:

  • біатлоністка Олена Підгрушна,
  • прикарпатський лижник Євген Марусяк,
  • легкоатлетка Галина Облещук,
  • веслувальниця Діна Міфтахутдінова,
  • дзюдоїстка Сандрін Білієт (Бельгія),
  • Пітер та Мартін Бендики (словацькі гірськолижники),
  • інші спортсмени.

Фото: Галицький Кореспондент

Загалом висадили 3 тисячі лісових культур.

Фото: Галицький Кореспондент

"Для Франківщини велика честь приймати одночасно стільки титулованих зірок українського спорту. В області значна увага приділяється залученню молоді до спорту та рухової активності.

Такі зустрічі з відомими спортсменами завжди мотивують дівчат і хлопців до нових успіхів. А висадка олімпійцями лісу в Карпатах стала доброю традицією, що свідчить про зв'язок поколінь", наголосив голова відділення НОК України в Івано-Франківській області Мирослав Карабін.

Фото: Галицький Кореспондент

Своєю чергою, заступник директора Карпатського лісового офісу Віталій Петренко розповів, що це вже третій рік поспіль олімпійці висаджують ліс у Карпатах.

Фото: Галицький Кореспондент

"На Калущині, у Брошнівському лісгоспі, ростуть буки, явір, дугласія, які у 2019 році посадили Сергій Бубка, Сервін Сулейманов, Неля Непорадна, Ірина Шепетюк, Тетяна Ляхович, Дар'я Згоба, Надія Діденко, Валерій Фальов, Володимир Бощук.

На Надвірнянщині олімпійці висаджували п'ять порід лісових культур: модрину, ялицю, дуб червоний, горіх чорний і дугласію, які символізували п'ять континентів.

Сьогодні спортсмени висадили понад три тисячі дуба та явора. Місце посадки, можна сказати, символічне, бо раніше тут росли 118- літні дуби. За сотню років це знакове місце зможе відвідати не одне покоління наших олімпійців", зауважив Віталій Петренко.

Нагадаємо, що на Тернопільщині господарський суд за шкоду через забруднення річки Іква стягнув на користь держави з комунального підприємства "Міськводгосп" понад 960 тисяч грн.

Окрім того, за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та ГО "Хмельницький енергетичний кластер" у Берездівській, Крупецькій та Ганнопільській громадах Хмельницької області на 6 гектарах комунальних земель висадили понад 100 тисяч саджанців енергетичної верби й тополі.

Свіжі дописи

  • Новини

Запустили програму підтримки для жінок-підприємниць в агробізнесі: у чому рішення

Українських підприємиць запрошують долучитися до програми менторської підтримки жінок в агробізнесі "Empowering Women in Agrifood"… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

У Житомирській області після масштабних пожеж відновили майже 5 тисяч гектарів лісів

Після масштабних лісових пожеж, що вирували навесні 2020 року, на півночі Житомирщині відновили майже 5… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Майже половина українців погоджуються з тим, що підняття тарифів на світло для відновлення енергетики необхідне, – опитування

45% українців із розумінням ставляться до можливого підвищення тарифів на енергопостачання, адже це необхідно для… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Харкову та області потрібні два Patriot, – Президент на зустрічі з Блінкеном

Глава держави Володимир Зеленський під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном наголосив, що необхідно… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

На Сумщині в Білопільській громаді оголосили додаткову евакуацію

Голова Сумської ОВА Володимир Артюх повідомив, що внаслідок інтенсивних обстрілів в Білопіллі Сумської області оголошено… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Євросоюз остаточно ухвалив план України для Ukraine Facility: які кошти виділять цьогоріч

План України, необхідний для реалізації програми Ukraine Facility обсягом 50 млрд євро, остаточно ухвалила 14… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.