За забруднення річки на Тернопільщині суд стягнув з підприємства майже 1 млн грн

На Тернопільщині господарський суд за шкоду через забруднення річки Іква стягнув на користь держави з комунального підприємства "Міськводгосп" понад 960 тисяч грн.

Про це повідомила Тернопільська обласна прокуратура, пише Рубрика.

Як повідомляють, прокурори у суді довели, що підприємство скидало забруднювальні речовини в Ікву зі зворотними водами з перевищенням встановлених норм.

Саме тому прокуратура вимагала стягнути збитки через понаднормові скиди у річку.

У результаті, господарським судом Тернопільської області задоволено позов Тернопільської обласної прокуратури в інтересах держави до КП Кременецької міської ради "Міськводгосп" про стягнення понад 960 тис шкоди, заподіяної порушенням вимог природоохоронного законодавства.

Нагадаємо, що після пориву на нафтопроводі 30 вересня в Івано-франківській області концентрація нафтопродуктів у річці Стримба у майже 26 разів перевищує гігієнічні нормативи.

Як писала Рубрика, наслідки від підриву дамби Каховської ГЕС українські фермери будуть відчувати ще кілька років: руйнація зрошувальної системи потягла за собою значно більші наслідки, ніж можна було передбачити. Читайте докладніше про це у нашому матеріалі: "Рано забувати: як Каховська катастрофа вплинула на фермерів українського півдня та які рішення вже працюють?"

Довідка

Річка Іква бере початок у селі Черниця. У межах Львівської області тече зі заходу на схід, у Тернопільській області повертає на північ та північний схід, а від міста Дубна (Рівненська область) до гирла тече на північний захід.

Впадає у Стир поблизу села Торговиці (Рівненська область).

Зауважимо, що у столиці на озері Синє, розташованому на масиві Виноградар, проводять геологічну розвідку щодо пошуку можливих підземних джерел, які зможуть наповнити водойму водою.

Свіжі дописи

  • Новини

Прогноз погоди на вихідні 11–12 травня: хотілося б тепліше

За даними Sinoptik.ua, погода у вихідні буде мінливою, вельми прохолодною, з невеликими дощами. Про це… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Посилення контролю за дотриманням санкцій ЄС проти рф: п’ять країн підписали у Вільнюсі угоду

У Вільнюсі Фінляндія, Естонія, Литва, Латвія та Польща підписали угоду про посилення контролю за дотриманням… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

В уряді не виключають, що в Україні можуть зрости тарифи на світло: потрібні ресурси

В Україні можуть зрости тарифи на світло, в уряді не виключають. Цей варіант обговорюють, оскільки потрібні… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Євробачення-2024: стали відомі переможці другого півфіналу

У шведському місті Мальме 9 травня відбувся другий півфінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2024, де за… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

В ISW зазначають, що війська рф помітно збільшили темпи атак

Війська російської федерації за останній місяць помітно збільшили темпи наземних атак на сході України. Про… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ знищили ще майже тисячу окупантів та 47 артсистем

Минулої доби, 10 травня, Сили оборони ліквідували ще майже 1000 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Friday May 10th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.