fbpx
Сьогодні
12:24 14 Жов 2023

"П'ятниця тринадцяте" для російського флоту: у ВМС розкрили деталі атаки на кораблі рф

Фото: Сили оборони півдня України

Силами СБУ та ВМС напередодні був двічі атакований російський корабель "Павел Державин" поблизу узбережжя Криму, а ще був уражений ворожий буксир "Бур".

Про це розповів спікер Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Військовий зазначив, що вчора, 13 жовтня, була "п'ятниця тринадцяте" для Чорноморського флоту рф.

"Двічі було уражено патрульний корабель "Павло Державін". Лише з другого разу він зрозумів, що йому пора вже вшиватися з нашого Севастополя.

Там само підтверджуємо ураження буксиру "Бур". Його відбуксовують, у нього є відповідні пошкодження", наголосив речник.

Плетенчук також уточнив, що поки не може розкрити деталі операції та чим були атаковані російські кораблі. Військовий не надав детальної інформації про пошкодження, проте наголосив, що кораблі російської федерації були уражені.

Що відомо про атаки СБУ та ВМС на російські кораблі

Нагадаємо, що  напередодні СБУ разом з ВМС України повідомили про атаку ворожого носія крилатих ракет "Буян" та корабеля "Павел Державин" в Криму. Для цього застосували дрони з експериментальним озброєнням.

Окрім того, Служба безпеки України у координації з Воєнно-морськими силами у ніч на 21 вересня завдали удару по військовому аеродрому "Саки" в окупованому Криму ударними дронами, а потім українськими ракетами "Нептун". Вони серйозно зашкодили техніку окупантів.

Також, на початку серпня Служба безпеки провела спецоперацію в бухті Новоросійська, надводний дрон пошкодив великий десантний корабель "Оленегорский горняк".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: