fbpx
Сьогодні
11:58 14 Жов 2023

Окупанти вдарили по селу на Донеччині з РСЗВ "Смерч": загинула дитина

English version here

Фото: Донецька обласна прокуратура

Окупаційні війська атакували село Богатир Донецької області із реактивної системи залпового вогню "Смерч", внаслідок чого загинула дитина.

Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції України.

Як повідомили поліціянти, було зафіксовано 9 прильотів по житловому сектору. На місці ударів працювала група "Білий янгол" Великоновосілківського напрямку.

"Смертельні травми отримав хлопчик, якому два дні тому виповнилося 11 років. 31-річна матір і її молодший син госпіталізовані з численними пораненнями", зазначили у повідомленні.

Окрім того, за даними поліції, пошкоджено:

  • 20 приватних будинків,
  • церква,
  • школа,
  • цивільні авто,
  • електромережа

Поліцейські обійшли постраждалий район. Деякі люди в момент обстрілу встигли сховатись у підвалах, інші дивом вижили під руїнами власних домівок.

"Воєнний злочин задокументовано. Попередня правова кваліфікація – ч. 2 ст. 438 ККУ України (порушення законів та звичаїв війни)", додали правоохоронці.

Ситуація станом на ранок 14 жовтня на Донеччині

Напередодні зранку росіяни ударили Іскандерами по Покровськупоранена 21 людина, пошкоджено 2 адмінбудівлі і 2 житлові багатоповерхівки. Також у Покровській громаді постраждало Даченське — пошкоджено фермерське господарство.

  • На Волноваському напрямку обстріляні Вугледар і Богоявленка — без жертв.
  • На Донецькому напрямку Авдіївка зазнала ракетних ударів, обстрілів з танків і артилерії —1 людина поранена. У Курахівській громаді пошкоджено інфраструктурний об'єкт. У Новоселівці Першій Очеретинської громади пошкоджено 7 будинків.
  • На Горлівському напрямку у Торецькій громаді пошкоджено 7 будинків: 6 у Нью-Йорку і 1 у Торецьку. У Часовоярській громаді пошкоджено багатоповерхівку і промислову будівлю.
  • На Лисичанському напрямку під вогнем Сіверськ, а також Торське і Зарічне Лиманської громади.

Всього за добу росіяни поранили 22 жителів Донеччини.

Донеччина інфографіка

Фото: Телеграм / Ігор Мороз / в.о. начальника Донецької ОВА

Нагадаємо, що на Донеччині в Авдіївці у ніч на 14 жовтня вперше після загострення не було ракетних ударів, однак на українських позиціях тривають запеклі бої, активні ворожі штурми продовжуються вже п'яту добу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: