Новини

В Одесі затримано інформатора рф, який влаштувався до міжнародної організації аби шпигувати за оборонцями

Контррозвідка Служби безпеки викрила в Одесі ще одного ворожого агента, який діяв за завданням головного управління генштабу зс рф (відомого як гру). Зловмисник розвідував позиції Сил оборони на території регіону.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на СБУ.

Для маскування розвідувально-підривної діяльності він влаштувався водієм до місцевого осередку міжнародної благодійної організації. Діючи під прикриттям, одесит об'їжджав територію міста, де намагався виявити ключові укріпрайони та інші місця базування підрозділів ЗСУ. Також ворога цікавили ймовірні маршрути переміщення українських військ у напрямку південного фронту.

За даними слідства, поплічником агресора виявився місцевий житель, який ще у 2014 році за вказівкою спецслужб рф проводив активну діяльність у проросійських організаціях. Але тоді, після провалу кремлівського проєкту «російської весни» на Одещині, куратори перевели свого поплічника у «режим очікування».

Невдовзі після 24 лютого 2022 року на фігуранта дистанційно вийшов резидент агентурної мережі гру з території рф та «активував» свого інформатора для збору розвідувальних відомостей в обласному центрі. Для комунікації з окупантами фігурант використовував заздалегідь відпрацьовані канали зв'язку через месенджери.

Під час обшуку у зловмисника вилучено зброю з боєприпасами та мобільний телефон із доказами його листування з агресором.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Встановлено, що резидент затриманого агента був ще і куратором диверсанта, якого СБУ затримала в минулому році. За матеріалами української спецслужби, у травні цього року він отримав довічне ув'язнення.

Свіжі дописи

  • Новини

Жодних змін: США не скасовуватимуть обмеження на удари по росії після обстрілу “Охматдиту”

США не зніматимуть обмеження для українських військових щодо ударів по росії американською зброєю. Про це… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Цьогорічний червень став найспекотнішим за всю історію спостережень

Європейський центр з питань зміни клімату Copernicus Climate Change Service (C3S) повідомив, що цьогорічний червень… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Атаки українських військових на лінії постачання сповільнили окупантів на Харківщині, – WP

Атаки Сил оборони на лінії постачання окупантів призвели до браку їжі, води та боєприпасів у… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Обстріл київських лікарень 8 липня потрібно розслідувати як воєнний злочин, – Білий дім

Старший директор з питань Європи Ради нацбезпеки США Майкл Карпентер відреагував на російські удари 8 липня по… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Кількість загиблих від обстрілу Києва зросла до 27 осіб

У результаті російського ракетного удару по Києву загинули 27 людей, серед яких троє дітей. Ще… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Наше завдання – зберегти й посилити міцність наших держав: Зеленський під час зустрічі з українською громадою в Польщі

У Варшаві Президент Володимир Зеленський зустрівся з представниками української громади –  волонтерами, медиками, педагогами, громадськими… Читати більше

Monday July 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.