fbpx
Сьогодні
12:40 13 Жов 2023

СБУ разом з ВМС атакували носій крилатих ракет "Буян" й корабель "Павел Державин" в Криму, - джерела

English version here

СБУ разом з ВМС України сьогодні атакували ворожий носій крилатих ракет "Буян" та корабель "Павел Державин" в Криму. Для цього застосували дрони з експериментальним озброєнням.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на джерела в СБУ.

Повідомляється, що сьогоднішня атака на ракетоносій "Буян" та позавчорашній підрив корабля "Павел Державин" – справа рук Служби безпеки спільно та ВМС України.

Деталей поки не розкривають, але додають, що обидва судна були уражені "Морськими малюками" з експериментальним озброєнням.

Один з організаторів спецоперації зазначив, що після першого підриву російські тральщики та водолази так і не змогли виявити яким чином була здійснена атака.

При цьому вчора пощастило російському підводному човну "Алроса", який поки що не вдалося вразити морським дроном.

Водночас носій крилатих ракет "Буян" був сьогодні уражений на Севастопольському рейді експериментальним озброєнням "Морських малюків".

Як раніше повідомляла Рубрика, потужний вибух пролунав в окупованому Севастополі у п'ятницю, 13 жовтня. За даними місцевих жителів, на рейді у Севастополі вибухнув корабель РФ. Це сталося після 10:30. Повідомляється, що вибух відчули навіть мешканці центру окупованого Севастополя.

Станом на 09:30 13 жовтня у Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 6 ворожих кораблів, серед яких 1 носій крилатих ракет "калібр".

До того ж військово-морські сили ЗСУ днями підтвердили пошкодження корабля "Павло Державін" Чорноморського флоту росії в районі тимчасово захопленого Севастополя у Криму.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: