fbpx
Сьогодні
11:59 09 Жов 2023

Ізраїль контролює всі райони, проте на його території ще можуть перебувати терористи ХАМАС

Речник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі. Фото: wikipedia.org

Ізраїль повернув під контроль всі райони. На даний час на його території немає бойових дій. При цьому не виключено, що на ізраїльській території все ще перебувають бойовики ХАМАСу.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на речника Армії оборони Ізраїлю Даніеля Хагарі, якого цитує The Guardian.

За його словами, наразі проводиться евакуація з усіх населених пунктів, розташованих поблизу кордону з Сектором Газа.

До того ж, Ізраїль все ще перебуває у стані підвищеної готовності на півночі. Так, вчора там сталося кілька локальних інцидентів, але бойових дій немає.

Хагарі зазначив, що Армія оборони Ізраїлю здійснює інтенсивні повітряні удари по Сектору Газа кожні чотири години. Ізраїль націлений тільки на місця, де присутні терористи.

Країна атакує сотні цілей. За його словами, йдеться про сотні загиблих терористів.

Він додав, що у Секторі Газа немає електрики. Ніхто не в'їжджає і не виїжджає з території.

Наразі Ізраїль призвав 300 тисяч резервістів. Відповідаючи на повідомлення про нестачу спорядження ЦАХАЛу, речник запевнив, що спорядження і продовольства достатньо.

Щодо втрат, то Харагі повідомив, що кількість загиблих ізраїльтян становить близько 700 осіб, причому підтверджено загибель 73 солдатів.

З приводу заручників, речник повідомив, що влада почала інформувати родини, а громадськість повідомлять тільки після того, як зв'яжуться із сім'ями.

При цьому він відмовився назвати кількість заручників.

Що відомо про ситуацію в Ізраїлі

Нагадаємо, що 7 жовтня рано-вранці велика кількість бойовиків ХАМАС проникла на територію Ізраїлю, узявши під свій контроль кілька громад на півдні Ізраїлю.

Окрім того, "на знак солідарності" з палестинцями ліванська "Хезболла" заявила, що обстріляла Ізраїль ракетами та мінометами, ЦАХАЛ же відповіла ударами артилерії та безпілотниками.

8 жовтня офіційно повідомили про загибель понад 600 людей, ще дві тисячі поранених. У міністерстві уточнили, що серед 600 загиблих, офіційно підтверджених ізраїльтян – десятки солдатів і поліцейських, які загинули в бою.

Відомство також підтверджує, що кількість поранених у лікарнях досягла 2 048, у тому числі 20 у критичному стані і 330 важкопоранених.

Також стало відомо, що в Ізраїлі загинули двоє громадян України, вживаються заходи щодо організації репатріації тіл загиблих.

Уперше за 50 років Ізраїль оголосив про запровадження воєнного стану. У ніч на 8 жовтня, ізраїльський кабінет безпеки проголосував за те, щоб офіційно оголосити країну в стані війни через ракетну атаку ХАМАСа та вторгення бойовиків на територію країни.

Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що Сполучені Штати Америки сьогодні оголосять про надання підтримки Ізраїлю після нападу терористів ХАМАС.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: